Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Det blir NM i Bergen til helgen

Norges Friidretts-forbund sier de vil ha norges-mesterskapet (NM) denne helgen. Det skjer i Bergen.

Norges Friidretts-forbund var usikre på om de ville arrangere norges-mesterskapet (NM). Årsaken var korona-viruset. Nå har de bestemt seg for å arrangere NM til helgen. Friidretts-NM skal skje i bydelen Fana i Bergen. Det er mulig å få til, selv om det er strenge tiltak mot korona i byen. Forbundet har ventet til denne uken med å bestemme seg. De ville se hva som skjedde med smitten med korona i byen før de tok et valg.

Styret i forbundet sier at NM vil bli gjennomført. Men det er bare så lenge det ikke kommer nye råd, regler eller tiltak som hindrer dem. Kommunen sier de vil la NM bli gjennomført. Det skjer samtidig som det har vært mye smitte med korona i Bergen den siste tiden.

Myndighetene i Norge sier at de lar idretten bestemme selv. De forventer likevel at råd og regler blir fulgt. Resten lar de være opp til Bergen og forbundet.

Flere utøvere og trenere har vært usikre på planen. De er i tvil om det er lurt å reise til et sted med så mye smitte. Det er det forståelse for i forbundet. Hvis noen føler seg utrygge, så vil vi respektere et valg om å bli hjemme. Det gjelder også hvis sjefen ber folk om det, eller hvis lokale myndigheter sier at folk skal bli hjemme, sier presidenten i forbundet.