Sport
Bilde 1 av 4

Det er 100 dager til OL

Det nærmer seg vinter-OL i Sør-Korea. Om 100 starter konkurransene.

De olympiske vinterleker (OL) arrangeres i Peyongchang i Sør-Korea. Vinter-OL er fra 9. til 25. februar 2018. Det er kanalene TV Norge, Eurosport Norge og Eurosport 1 som skal sende øvelsene på fjernsyn. Kanalene lover vintersport hele dagen under OL.

– Du kan spise frokost og se på langrenn. I lunsjen kan du se på skiskyting. Og til middag kan du se på curling, sier Karsten Skjelbreid. Han skal være programleder for TV Norge i Sør-Korea.

Onsdag presenterte kanalen programmet for OL. Kommentatorer, programledere og underholdning ble også presentert. En av dem som reiser til Peyongchang er Vibeke Skofterud. Hun er tidligere utøver i langrenn.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg har vært utøver i mange år og vært med på mange OL. Derfor vet jeg hvor mye de tid utøverne bruker på å bli best mulig. Nå skal jeg forerede meg på å høre hva de andre har gjort. Det blir en helt annen jobb, sier Skofterud til Klar Tale.

I tillegg til Skofterud skal Jan Christian Bjørn, Åge Skinstad og Tomas Northug kommentere det som skjer i langrenn. Thomas Northug er tidligere skiløper og kjenner det norske herrelaget godt. Han er også bror til Petter Northug. Skofterud kjenner det norske kvinnelaget i langrenn godt.

– Jeg vet godt hva de jobber med og hvor mye de trener. Jeg skal prøve å formidle de tingene som folk ikke vet fra før, lover Skofterud.

Norge har mål om å vinne 30 medaljer i OL. Ti av dem skal være gull. Flere av gull kan vinnes i langrenn. Noen medaljer blir det kanskje også i idretter der Norge har større konkurranse fra andre land. Snowboard er en slik idrett.

Helene Olafsen er tidligere verdensmester i snowboard. Under OL skal hun være ekspert for TV Norge og Eurosport. Hun mener Norge har mulighet til å vinne medaljer. Det kan skje i øvelsene slopestyle og big air.

– Marcus Kleveland er god. Ståle Sandbech er tilbake fra skade. Han vil prøve å vinne gullet han ikke fikk sist. Det er mange av guttene som kan ta medalje på en god dag. Vi har gode sjanser både blant herrene og kvinnene, sier Olafsen til Klar Tale.

Det er annerledes å være kommentator enn å konkurrere selv. Så hva gleder de to ekspertene seg mest til?

– Jeg gleder meg først og fremst til å se OL fra andre siden. Jeg vet jo hvordan det er å være utøver. Derfor gleder jeg meg til å kjenne på OL-stemningen uten å være utøver selv. Og så gleder jeg meg til det uventede som kan skje, sier Olafsen.

Det er Skofterud er enig i.

– Det er de uventede tingene som skaper OL-minner. Jeg gleder meg også til å kjenne på både glede og skuffelse. Jeg blir jo veldig rørt når jentene gjør det bra, sier Skofterud.

Siste utgave

På forsiden nå