Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Det kan bli en knalltøff kamp

Sarpsborg 08 møter Lillestrøm. Det gir dem en ny sjanse til å vinne cupfinalen i fotball.

Cupfinalen har blitt spilt siden 1902. En norgesmester i fotball for herrer skal kåres igjen. I dag (søndag) spiller laget Sarpsborg 08 mot Lillestrøm.

– Jeg tror det blir en knalltøff kamp. Vi har hatt en bedre sesong enn Lillestrøm. Men en cupfinale lever sitt eget liv, sier spiller Sigurd Rosted til nettstedet fotball.no.

Sarpsborg 08 spilte i cupfinalen i 2015 også. Men laget tapte mot Rosenborg. Nå får Sarpsborg ny sjanse til å vinne. Finalen skal spilles på Ullevaal stadion i Oslo. Den vises på kanalen NRK klokka 13.15.

Geir Bakke trener Sarpsborg. Nylig vant han og laget bronse i eliteserien. Nå er det norges-mesterskapet som gjelder, og den gjeve cupfinalen.

– Vi gleder oss stort. Det er moro å være med der det skjer. Vi har vært med på mye artig i år. Nå må vi bare nyte det mens vi har muligheten, har Bakke sagt, ifølge avisa Aftenposten.

Cupfinalen er populær. I fjor spilte Kongsvinger mot Rosenborg. Vanligvis blir billettene revet bort. Men i år er det noen ledige billetter igjen. Det meldte kanalen TV 2 før helgen.

Lillestrøm har vunnet cupfinalen fem ganger før. Siste gull vant de i 2007. Sarpsborg 08 har aldri vunnet.

Også kong Harald er klar for finale. Det er en tradisjon at han ser kampen fra tribunen. Kongen ble nylig innlagt på sykehus med en infeksjon.

– Vi er utrolig stolte over at kongen kommer. Vi gleder oss til å ønske ham velkommen, sier Dag Vestlund i Norges Fotballforbund. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Ola Hobber Nilsen skal dømme cupfinalen. Også han gleder seg.

– Det er en ære å få dømme cupfinalen. Det er trolig det største man kan oppleve som dommer, sier Nilsen til forbundet.