Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Det kan bli enda flere gull

Martin Johnsrud Sundby har jobbet for medaljen i mange år. Onsdag ble det gull i VM. Maren Lundby vant Norges første VM-gull i hopp for kvinner.

Martin Johnsrud Sundby gikk inn til gull på 15-kilometeren i klassisk langrenn. Det var i verdens-mesterskapet (VM) i Seefeld i Østerrike. Men han husker ingenting av den siste kilometeren onsdag.

Gullmedaljen var den første 34-åringen har vunnet i VM på ski. Han vant over Aleksandr Bessmertnykh fra Russland. I mål skilte det 2,7 sekunder.

Sundby forklarte at treneren Vidar Løfshus sto på toppen av sprintbakken. Der finn Sundby beskjed: Du kjemper om gullet.

– Jeg husker ingenting fra det og til at Emil Iversen sto over meg i målområdet. Han fortalte meg at jeg hadde vunnet. Jeg vil tro at det var en slags panikk, sa en lettet og glad Sundby.

Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Hopper Maren Lundby tok onsdag Norges åttende gull. Seieren er historisk.

– Det er det beste øyeblikket i dag, i år og kanskje hele livet mitt, smilte Lundby etter rennet. Lagvenninnene kastet seg rundt halsen hennes da det var klart at det ble gull. Lundby vant med 0,5 poeng.

Slik har det ikke alltid vært. Kvinner har måttet kjempe i mange år for å få hoppe.

Kun én gang tidligere har det blitt flere enn åtte norske gull under et ski-VM. I Falun i 2015 ble det gul 11 ganger. Det kan bli flere i Seefeld.

Det er fire dager igjen av VM. Stafettene i langrenn kan ende med norsk seier. På tremila lørdag er Therese Johaug favoritt til å vinne. Søndag er det 50 kilometer for menn. Der har flere norske vinnersjanser.

Torsdag er det også ny konkurranse i kombinert. Da har Jarl Magnus Riiber en ny mulighet til å sikre seg gullet.

BILDER

FEIRING: Maren Lundby feiret gullet i hopp med lagvenninner.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

FEIRING: Maren Lundby feiret gullet i hopp med lagvenninner. FOTO: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Vis bildetekst