Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Det kan komme nysnø i tide til ski-NM

Det har vært lite snø i sør-Norge i vinter. Det har gitt bekymringer før norges-mesterskapet (NM) på ski. Nå kan det være gode nyheter i vente.

Årets NM i ski blir arrangert på Konnerud. Det ligger utenfor Drammen i Viken. Det skal være konkurranser torsdag, fredag, lørdag og søndag på Konnerud.

Den milde vinteren på Østlandet har skapt store utfordringer. Flere av konkurransene under NM har derfor blitt endret. Årsaken er at kun én av to løyper på ski-stadion kan brukes under NM. 

Nå ser det ut til at været blir mer typisk for årstiden. Det er ventet snø på torsdag kveld og utover natten. Ifølge nettsiden yr.no blir det også minusgrader på ski-stadion. Det skal være et stykke ut på fredagen.

– Dette kommer til å hjelpe på løypene, sier Vibeke Hald Langen til nyhetsbyrået NTB. Hun er i arrangør-teamet for NM.

– Vi er først og fremst glade over at vi klarer å gjennomføre årets ski-NM. Det er blitt lagt ned en kjempeinnsats for å få til nok snø i den ene fem kilometer lange løypa som vi kommer til å benytte. Det sa Kenneth Holth for noen dager siden. Han er rennleder for ski-NM.

Fram til søndag var det aktuelt å flytte NM til et annet sted. Da var folk fra Norges Skiforbund på besøk for å godkjenne NM-arenaen. De ga klarsignal. Noe av årsaken er at mye snø har blitt hentet utenfra.

Søndag svingte lastebil på lastebil inn i skianlegget på Konnerud. De var lastet med snø. Det ble levert 4000 kubikk-meter med snø. Den kom fra ski-anlegget på Kongsberg.

De to første konkurransene, er på torsdag. Da skal damene gå 10 kilometer i fri teknikk. Herrene skal gå 15 kilometer i fri teknikk.