Sport

– Dette er vilt

Anders Bardal vant verdenscupen i skihopp sammenlagt. Han jublet og mente det var «ganske vilt».

– Dette er ganske vilt, det må jeg innrømme. Men jeg storkoser meg. Nå er jeg veldig lettet, sa Anders Bardal til nyhetsbyrået NTB søndag.

Det siste rennet i verdenscupen i hopp var i Planica i Slovenia søndag. Bardal hoppet 177 meter. Så ble finalen avlyst fordi det var for mye vind. Bardal endte på delt 23. plass. Det holdt til seier sammenlagt.

Det var første gang det ble norsk seier i verdencupen på 18 år. Bare to andre fra Norge har klart det tidligere. Det var Vegard Opaas i 1987 og Espen Bredesen i 1994.

– Dette har vært en stor dag. Det var viktig å vinne verdenscupen. Det gjelder ikke bare for Anders, men også for de andre på laget. Nå vet vi hva som skal til for å gå helt til topps, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

LES MER HER: Må hoppe bra i Holmenkollen

Martin Koch fra Østerrike vant rennet foran sveitsiske Simon Ammann. Bjørn Einar Romøren ble nummer ni. Anders Fannemel klarte å ta plass nummer ti. Rune Velta var nummer 30.

Bardal synes mye har endret seg denne sesongen.

– Vi har fått ny trener, ny giv og en ny måte å tenke på i laget. Det har betydd mye. Jeg slet litt med overgangen til det nye opplegget i sommer. Men utpå høsten løsnet det for meg. Resultatene kom og selvtilliten ble sterkere og sterkere. Da har det gått lettere og lettere, sier Bardal.

Siste utgave

På forsiden nå