Endelig tok han VM-medalje

Henrik Christiansen vant sølv i VM i svømming. – Dette har jeg jobbet for lenge, sier han.

Henrik Christiansen kom på 2. - plass på 400 meter under verdensmesterskapet (VM) i kortbane.

Christiansen er 22 år gammel. Han svømte på tiden 3.36,64. Det er ny nordisk rekord.

Danas Rapsys fra Litauen kom på 1. - plass.

Christiansen kom i mål 2,63 sekunder bak Rapsys.

– Jeg er ikke like raskt som Rapsys. Jeg prøver bare å gjøre mitt løp. Og være sterk i avslutningen. Det klarte jeg, sa Christiansen til kanalen NRK.

VM i svømming på kortbane arrangeres i Kina. Konkurransen startet tirsdag. Den varer fram til søndag 16. desember.

– Dette var helt sinnssykt. Dette har jeg jobbet lenge for. Så det var deilig, sa Christiansen.

Dette er første gangen på seks år Norge tar medalje i VM i svømming.

Tirsdag var det også andre norske svømmere som deltok i VM.

Markus Lie svømte inn til en 19.-plass. Han deltok i konkurransen 100 meter rygg. Han svømte på tiden 51,60 sekunder.

Susann Bjørnsen kom på en 19. plass. Hun deltok i konkurransen 50 meter bryst. Hun svømte på tiden 30,83.