Sport

Disse er videre i friidretts-EM

Flere av de norske deltakerne klarte å komme videre. Det var i europa-mesterskapet (EM) i friidrett.

Det er EM i friidrett i Helsinki i Finland. Flere av de norske deltakerne har kommet videre til semifinaler.

Jaysuma Saidy Ndure jogget inn til fjerde beste tid. Det var på 100-meter. Han brukte lite krefter i løpet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg løp denne første 100-meteren bare for å komme videre til semifinalen. Det gikk jo greit. Her gjorde jeg bare jobben min. Jeg trengte ikke å bruke noe særlig krefter på dette, sa Ndure til NTB.

Ndure løper finale torsdag. Da har han planer om å løpe fort.

Ezinne Okparaebo måtte heller ikke slite seg ut for å gå videre til semifinale. Hun løper 100-meter for kvinner. Hun kom på tredjeplass i sin gruppe.

– Dette var et godt løp. Særlig i starten. Det eneste som telte var å komme videre, sier Okparaebo.

Folake Akinyemi løp også 100-meter for kvinner. Hun klarte ikke å kvalifisere seg.

Tonje Angelsen gikk også videre. Hun hopper høyde. I andre forsøk hoppet hun 1,90 meter.

Øyunn Grindem var nær ved å gå videre. Hun hoppet det beste hun har gjort i år. Grindem klarte 1,87 meter. Hun rev tre ganger på 1,90 meter.

– Jeg var så nær, men det gikk ikke. Hoppene mine på 1,90 var bra. Særlig det siste forsøket. Det var kanskje det beste hoppet mitt i kvalifiseringen, sier Grindem.

Øyvind Kjerpeset klarte det heller ikke. Han startet i 400 meter hekk. Etter to-tre steg stoppet han opp. Da var EM-debuten over for han. Smerter i foten var grunnen til at han stoppet opp.

Stine Tomb løp inn til 58,24. Hun klarte ikke å komme videre i 400 meter hekk for kvinner.

Margrethe Renstrøm hopper lengde. Hun gjorde et flott hopp og tok seg til EM-finale. Renstrøm hoppet 6,66 meter. Finalen er torsdag ettermiddag.

Siste utgave

På forsiden nå