Sport

Disse er videre i friidretts-VM

Spydkaster Andreas Thorkildsen, løperne Jaysuma Saidy Ndure og Henrik Ingebrigtsen er videre i VM i friidrett.

Løperen Jaysuma Saidy Ndure er videre til semifinalen i 200-meter. Spydkaster Andreas Thorkildsen er klar for finalen i spyd. Løperen Henrik Ingebrigtsen er videre til semifinalen på 1500-meter. Det er i verdensmesterskapet (VM) i friidrett.

Jaysuma Saidy Ndure gikk lett videre til semifinalen i 200-meter. Han løp inn til tiden 20.44. Det holdt til andreplass i sin gruppe. Ndure hadde den sjette raskeste tiden. Usain Bolt vant sin gruppe med tiden 20.66. Bolt hadde bare den 21. raskeste tiden. Bolt måtte ikke gi alt i sin gruppe og jogget inn til seier.

LES OGSÅ: Ndure løper ikke 100 meter i VM

Semifinalen løpes fredag ettermiddag. Usain Bolt er favoritt til å vinne 200-meteren.

Spydkaster Andreas Thorkildsen kvalifiserte seg til finalen i spyd. Han kastet 83,05 meter. De må kaste over 82,5 meter for å kvalifisere seg automatisk til finalen. De to største favorittene er tjekkiske Vitezslav Vesely og finske Tero Pitkämäki. Finalen er lørdag. Under olympiske leker (OL) i London i fjor kom han på sjette plass. Thorkildsen har vunnet VM før.

LES OGSÅ: Thorkildsen må hvile mer

Onsdag kvalifiserte Henrik Ingebrigtsen seg til semifinalen i 1500-meter. Semifinalen løpes fredag ettermiddag. Finalen løpes søndag. Ingebrigtsen er europamester på 1500-meter. I OL i fjor kom han på femteplass.

Magetrøbbel har ødelagt for to av de norske deltakerne. Onsdag måtte Erik Tysse bryte 50 kilometeren i kappgang på grunn av problemer med magen. Kappgjengeren Håvard Haukenes ble disket i den samme øvelsen. Isabelle Pedersen klarte ikke å kvalifisere seg til semifinalen i 100 meter hekk fredag morgen. Hun sier at magesmerter var grunnen til at hun ikke klarte en god nok tid.

VM i friidrett arrangeres i Moskva i Russland.

Siste utgave

På forsiden nå