Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Disse får delta for Norge i hoppuka

Nå er det bestemt hvem som skal få delta fra Norge i hoppuka i 2020. En av dem er en favoritt som kan vinne hele konkurransen.

Alexander Stöckl og Clas Brede Bråthen er sjefer på landslaget i hopp. De har valgt et lag som skal delta for Norge i Østerrike og Tyskland. Seks hoppere skal få være med.

Halvor Egner Granerud er en stor favoritt til å vinne hoppuka i år. Det er han etter å ha vunnet de fem siste konkurransene. Han får med seg fem andre. Det er Robert Johansson, Marius Lindvik, Daniel-André Tande, Johann André Forfang og Sander Vossan Eriksen.

– Det er veldig få hoppere som har vært en større favoritt enn det Halvor er nå. Gjennom tidene. Uansett hvilket land de er fra, sier Bråthen. Ingen fra Norge har vunnet hoppuka sammenlagt på 14 år. Anders Jacobsen vant den gang.

– Vi har reist dit med flere utøvere som har vært i veldig god form. Men ikke med en som har vunnet fem ganger på rad rett før hoppuka. Det lover godt, sier Stöckl.

Det var mest spennende hvem som skulle få den sjette plassen. Eriksen har hoppet dårligst av de norske i verdenscupen. Stöckl håper Eriksen kan lære mye av å få delta.

– Sander har levert ganske bra gjennom hele den første perioden. Han har tatt poeng. Og han har vist at han kan hoppe godt. Han har ikke vært veldig stabil på det øverste nivået. Men han fortjener erfaringen det er å være med i hoppuka og være en del av den store turneringen, sier han.

– Det er utrolig gøy. Jeg gleder meg. Det er noe annet med knockout-system. Det er noe av det største man kan være med på. Det blir helt klart spennende. Og det er utrolig moro å få denne muligheten, sier Eriksen.

Det var ventet at Granerud, Johansson, Tande og Forfang skulle få være med på laget. Lindvik har hatt en høst som har vært både bra og dårlig. Men han har gode erfaringer fra hoppuka fra før. Han to renn og ble nummer to sammenlagt i fjor.

Hoppuka starter med renn i tyske Oberstdorf 29. desember. Neste renn er i Garmisch-Partenkirchen 1. nyttårsdag. Da er de ferdig med å hoppe i Tyskland. Da skal de videre til Østerrike. Der er det renn i Innsbruck 3. januar. Så er det renn i Bischofshofen 6. januar.