Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Dobbel norsk seier

De norske ski-stjernene gjorde det bra i årets første skirenn. Det ble norsk dobbelt-seier både for kvinner og herrer.

De norske stafettjentene i langrenn kom 26 sekunder foran Norges andre-lag. Det var i verdenscupen på Sjusjøen på Lillehammer. Disse lagene vant gull og sølv. Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen gikk på laget som vant stafetten for kvinner. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg,Tora Berger og Marthe Kristoffersen var på laget som vant sølv. Finland kom på tredjeplass. De var 40 sekunder bak.

– Dette gir oss veldig mye. Vi har vunnet med dette laget de to siste sesongene. Det gjør at andre bare får mer lyst til å vinne over oss. Vi er godt forberedt. Det er årsaken til at vi gjør det så bra som vi gjør, sa Vibeke Skofterud etter løpet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

De norske herrene vant både gull og sølv i stafett. Petter Northug gikk siste etappe. Han vant over konkurrentene i spurten. Eldar Rønning, Finn Haagen Krogh, Lars Berger og Northug gikk for Norges 1.-lag. Norges tredje-lag besto av John Kristian Dahl, Ronny Ansnes, Morten Eilifsen og Røthe. De kom i mål rett etter Northug. Sverige vant bronsen.