Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Dobbelt norsk

To norske på pallen i storslalåm i OL er sjeldent. Kjetil Jansrud fikk sølv og Aksel Lund Svindal bronse.

– Det er utrolig stort å sitte her som sølv-vinner i De olympiske leker (OL). Ekstra stort ble det etter den første omgangen jeg hadde i dette rennet. Jeg var så langt etter. Jeg trodde ikke jeg hadde så stor sjanse til å kapre en medalje, sa Kjetil Jansrud på en pressekonferanse tirsdag.

Aksel Lund Svindal kjørte en god første-omgang og en grei andre-omgang. Det holdt til bronse. Dermed ble det dobbelt norsk på pallen i storslalåm i Vancouver. Carlo Janka fra Sveits vant gullet.

Svindal har dermed både gull, sølv og bronse fra Vancouver-OL.
Det er ikke vanlig blant norske utøvere i vinter-OL. Bare en gang tidligere har en norsk OL-deltaker klart å vinne tre forskjellige medaljer i individuelle øvelser. Det skjedde for 82 år siden i St. Moritz. Den gangen var det skøyteløperen Bernt Evensen som sto for bragden.
Eirik Kvalfoss tok med seg tre forskjellige medaljer hjem fra Sarajevo-OL i 1984. Men da var stafett-sølvet inkludert. Det samme gjaldt for Bente Skari i 2002.

Men Aksel Lund Svindal er sliten. Derfor gir han seg før slalåm-konkurransen.
– Nå har jeg rett og slett ikke mer å gi. Det er bedre å tenke på det som skal skje hjemme om ikke så lenge. Og snart er det verdenscup-avslutning i Garmisch-Partenkirchen, sa Svindal.

Tirsdag kveld ble en fantastisk dag også for Hedda Berntsen. Hun vant sølv-medaljen i skicross.
– Det var utrolig stort etter en morsom dag. Og jeg kjørte vel best i semi-finalen, mente hun. Der slo hun blant annet Ashleigh McIvor fra Canada. Men Mclvor vant til slutt gullet.