Sport

Doping-dømte Erik Tysse kan delta i OL

Den doping-dømte kappgjengeren Erik Tysse kan få være med i De olympiske leker (OL).

Idrettsutøvere som er tatt i doping kan likevel delta i OL. Det har Idrettens voldgifts-rett (CAS) bestemt. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Den internasjonale olymiske komiteen (IOC) hadde bestemt at idretts-utøvere som er dømt for doping,  ikke får være med i det neste OL som arrangeres. Det gjaldt utøvere som hadde fått som straff at de ikke får være med å konkurrere i seks måneder eller mer. Men nå har CAS bestemt at de som har sonet straffen sin får være med likevel.

Det betyr at den norske utøveren Erik Tysse også kan bli med til OL. Tysse driver med kappgang. Det er en idrett hvor man skal gå en distanse fortest mulig. Én fot må være på bakken hele tiden. Han avla positiv doping-prøve 1. mai i fjor. Han får ikke være med å konkurrere på to år. Han vil ha sonet ferdig dommen 7. juli 2012. Da rekker han akkurat å kvalifisere seg til OL i London.

LES MER HER: Utestengt i to år

– Vi fortsetter med å prøve å bevise at jeg er uskyldig. Men nå kan jeg se framover. Fram til 8. juli skal jeg trene godt, sier Tysse.

I IOC ble de skuffet over dommen fra CAS.

– Vi respekterer dommen. Men vi er skuffet likevel. Vi bestemte at doping-dømte ikke får være med i det neste OL av hensyn til de andre. De konkurrerer rettferdig, uten å dope seg, står det i en uttalelse fra IOC.

Siste utgave

På forsiden nå