Sport

«Drillo» tror på Aalesund

Aalesund kan vinne cupfinalen i fotball søndag. Det tror landslags-sjef Egil «Drillo» Olsen.

Søndag kjemper fotball-laget Aalesund mot Brann. De håper begge på gull i cupfinalen i norges-mesterskapet (NM) i fotball. Egil «Drillo» Olsen trener det norske landslaget i fotball. Han tror mest på Aalesund. Men han tror det blir en jevn kamp.

– Det er to lag som har svingt veldig. Det er i hvor godt de har gjort det i eliteserien i år. Men slik har det jo vært for de aller fleste lagene. Molde ble mester i eliteserien. De er vel det laget som har vært mest jevne, sier han til nyhetsbyrået NTB.

Aalesund vant cupfinalen for to år siden. Da spilte de mot Molde. Cupfinalen måtte for første gang avgjøres med straffespark. «Drillo» sier at Brann fra Bergen har gått veldig opp og ned i formen gjennom hele sesongen. Bergenserne vant 6-3 over laget Rosenborg sist søndag. Det synes ikke «Drillo» er så viktig. Cupfinalen er en helt annen og ny kamp.

– Etter min mening har Aalesund 55 prosent sjanse til å vinne. Jeg tror Branns sjanser til å vinne vil være 45 prosent, sier landslags-sjefen til NTB.

Brann vant cupfinalen i 2004.

LES MER HER: Til finalen med selvmål

Brann har fem poeng mer enn Aalesund i eliteserien. Brann er nummer fire på tabellen. Aalesund ligger på 9. plass. Nyhetsbyrået NTB mener det er vanskelig å finne noen klar favoritt. Flere mener at det er jevnt. Aalesunds trener Kjetil Rekdal er blant dem.

– Det er omtrent helt jevnt. Brann er litt bedre enn oss til å skåre mål. Men så har vi vært bedre enn Brann til å hindre å slippe inn mål, sier han til NTB.

Han mener at Aalesund har tapt en del på et hektisk program i sommer. Da ble det spilt mange cupkamper i Europa.

LES MER HER: Alle vil fly fra Bergen til Oslo

Branns kaptein Erik Mjelde håper sterkt på gull søndag. Fotball-spilleren sier det er en drøm han har hatt siden han var liten.

– Nå kan drømmen bli virkelighet. Jeg spilte for laget Sandefjord i cupfinalen i 2006. Da tapte vi mot Fredrikstad. Nå vil jeg sitte på den riktige siden på festen etterpå. Jeg orker ikke noe annet. Det var tungt å tape en cupfinale, så jeg vil virkelig vinne nå. Det er ikke sikkert jeg får den muligheten igjen, sier Mjelde til nettsiden fotball.no.

LES OGSÅ: Torp takket Brann-fansen

Cupfinalen spilles på Ullevaal stadion i Oslo søndag. Billettene er utsolgt. Kampen vises på TV-kanalen NRK klokka 13.10.

Siste utgave

På forsiden nå