Sport

Dro laget til seier

Håndball-spiller Heidi Løke er frisk igjen. Dermed vant Norge 32-19 mot Ukraina.

Det sviende tapet mot Sverige ble glemt mandag. Da vant de norske håndball-jentene igjen overlegent. Det skjedde i en kamp i europa-mesterskapet (EM).

LES MER HER: Norsk EM-flause

De norske jentene kan takke Heidi Løke for seieren. Strek-spilleren kunne ikke spille mot Sverige søndag. Årsaken var trøbbel med magen. Det tok hun igjen mot Ukraina.

Løke kom inn i kampen da stillingen mellom Ukraina og Norge var 4-4. Hun skåret fire mål, og fikk med seg de andre spillerne. Plutselig var stillingen 13-6 til Norge.

Også keeper Katrine Lunde Haraldsen var pigg i 1.-omgangen tirsdag. Hun reddet over 60 prosent av skuddene på mål. Kampen endte 32-19 til Norge.

Dermed er Norge svært nær en plass i semifinalen. Den spilles lørdag. De må vinne eller spille uavgjort mot Nederland for å klare det. Kampen mot Nederland spilles onsdag kveld.

Landslags-trener Thorir Hergeirsson var ikke fornøyd etter tapet mot Sverige. Nå forbereder han de norske jentene på kampen mot Nederland.

– Dersom vi klarer å heve oss et hakk til, skal vi bli vanskelig å slå, sa han til nyhetsbyrået NTB etter Ukraina-kampen.

Sverige er også sikret å spille semifinale, men bare dersom de tar poeng mot Ungarn.

Norge er på jakt etter sitt fjerde gull i EM. Men flere lag vil være med og kjempe om medaljene. Danmark kan bli vanskelige å slå. Danskene vant sitt siste gull i De olympiske leker (OL). Etter det er det bare Russland og Norge som har vunnet internasjonale mesterskap.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå