Sport

Drømmen om VM lever for Norge

Norge vant kampen mot Montenegro 1-0. Det betyr at de fortsatt har mulighet til å komme til verdens-mesterskapet i 2022.

Alexander Sørloth scoret det eneste målet i fotballkampen tirsdag. Norge vant 1-0 mot Montenegro. Dermed lever fortsatt drømmen om å komme til VM i 2022. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Seieren ga Norge 3 poeng i gruppespillet. Nå er laget på andreplass i gruppen, kun ett poeng bak Tyrkia. Lørdag tapte Norge 0-3 mot Tyrkia. Norge har nå like mange poeng som Nederland og Montenegro i gruppen.

– Nå er vi med igjen. Det var trist etter kampen mot Tyrkia. Men dette gir en boost. Vi burda ha vunnet mer enn 1-0.

Det sa Sørloth til kanalen TV 2 etter gårsdagens kamp.

Norge dominerte spillet gjennom hele kampen. I den første halvtimen hadde Norge ballen i 72 prosent av tiden. Likevel skapte de få sjanser til å score mot Montenegro. Motstanderen hadde et godt forsvar.

I 35. minutt av kampen klarte Mohamed Elyounoussi (Moi) å sende en fin pasning inn til Sørloth foran mål. Han sparket ballen i nettet, og det ble mål.

– Det var fantastisk av Moi. Det er bare å ta av seg hatten. Han slo i perfekt tidspunkt, og det var bare å sette den inn, sa Sørloth.

Sørloth har vært Norges beste spiller i VM-kvalifiseringen. Bare han og Birger Meling har fått spille full tid i alle kampene. Til nå har Sørloth spilt til sammen 11 landskamper. På dem har han scoret ni mål og gitt tre målgivende pasninger. Han var den eneste som scoret i kampen både mot Montenegro og mot Gibraltar.

I kampen mot Montenegro fikk Sørloth sitt andre gule kort i kvalifiseringen. Det betyr at han ikke får spille neste kamp.

– Jeg synes det var veldig rart at jeg fikk gult kort. Stefan Savic løp inn i meg bakfra, sa Sørloth etter kampen tirsdag.

Midtbanespiller Morten Thorsby spilte også en god kamp mot Montenegro. Han viste at han er rask og er god i dueller. Thorsby var også med i mye av det gode spillet Norge fikk foran motstanderens mål.

Erling Braut Haaland har fått mye omtale i media. I fjor scoret han seks mål på de fire første landskampene. Mange har forventet at han skal score mange mål nå også. Nå har han ikke laget mål på fire landskamper.

I kampen mot Montenegro fikk han mange gode pasninger og hadde flere sjanser til å kunne score. Han klarte likevel ikke å sparke ballen i målet.

Jeg må bli bedre og ta sjansene jeg får. Jeg må finne ut av hva jeg kan gjøre bedre for landslaget. Det var en lettelse å vinne, sa Haaland etter kampen mot Montenegro.

Nå kan landslagssjef Ståle Solbakken se fram til neste kamp i kvalifiseringen til VM. Den er mot Nederland 1. september.

Siste utgave

På forsiden nå