Sport

Drømmer om gull

John Arne Riise drømmer om gull i cupen i Italia. Inter kan ødelegge for nordmannen.

John Arne Riise har vunnet viktige titler med fotball-lagene Monaco og Liverpool. Nå spiller han for det italienske laget Roma. De spiller mot Inter i cupfinalen. Kampen spilles på Olympiastadion i Roma onsdag.

– Det er stort. Det er sesongens to beste lag som møtes. Vi skal spille på hjemmebane. Det gjør kampen veldig spesiell. Det blir en ny opplevelse med finale i et nytt land, sier John Arne Riise til nyhetsbyrået NTB.

Riise har vunnet den franske serien og supercupen med laget Monaco. Senere ble det flere store seire med Liverpool. Viktigst er seieren i Mesterligaen over Milan i 2005. Det ble også titler i FA-cupen, ligacupen, Community Shield og den europeiske supercupen.

Riise har vært sterk i forsvaret til Roma denne sesongen. Han har vist fram den gode venstrefoten flere ganger. Kanskje gjør han det igjen mot Inter i cupfinalen.

Inter og Roma kjemper også om seieren i serien. Det er to runder igjen. Inter leder med to poeng.

Roma har vunnet cupen ni ganger. Det samme har Juventus. Vinner de igjen har de vunnet flest ganger i Italia. Første gang laget vant cupen var i 1964. Sist var i 2008. Ingen andre lag har spilt flere cupfinaler enn Roma. De har spilt 16 finaler. De siste seks årene har de vært i fem finaler.

Inter har vunnet cupen fem ganger. Senest var i 2006. De har også vært ofte i finalene de siste årene. Lagene har møtt hverandre i fire av de fem siste finalene. Lagene har to seirer hver i disse kampene.

I fjor vant Lazio over Sampdoria på straffer.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå