Drømmeresultat for Norge

Norge vant sin tredje kamp i kvalifiseringen til Europa-mesterskapet i fotball. Andre lag rotet bort seieren i en kamp med mye supporterbråk.

Det norske fotball-landslaget for herrer seiret 1-0 over Aserbajdsjan i helga. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo syntes Norge spilte klokt og taktisk.

LES MER HER: Aner ikke hva som venter

Håvard Nordtveit headet ballen i mål etter 25 minutter. Det ga Norge en tredje strake seier i kvalifiseringen til Europa-mesterskapet (EM) i fotball.

Høgmo var spesielt fornøyd med måten Norge holdt spillerne fra Aserbajdsjan unna mål.

– Jeg er veldig stolt av spillerne våre. Vi gjorde en god, taktisk kamp. Vi ga bort bare én sjanse. Defensivt var vi veldige sterke, sa Høgmo.

Norge har ni av 12 mulige poeng etter etter fire kamper.

Grupperivalene Italia, Kroatia og Bulgaria tapte poeng i sine kamper søndag. Italia – Kroatia og Bulgaria – Malta endte 1-1. Det betyr at Norge ligger på tredjeplass fram til våren. Det er kun ett poeng opp til tabelltoppen.

Oppgjøret i Milano ble skjemmet av bruk av pyroteknikk blant supporterne. Det var tilløp også i første omgang. Etter litt over 70 minutter ble det altfor mange bluss på banen, Da stanset dommer Björn Kuiper kampen en periode.

Situasjonen roet seg ned etter at italiensk politi rykket inn på bortetribunen. Scenene var langt unna det man vil forbinde med fotball.

– Jeg beklaget til italienerne etter kampen. Det var familier med barn der oppe. Jeg skammer meg. Slike ting tegner et dårlig bilde av Kroatia, sa kroatenes landslagssjef Niko Kovac.

Kroatia og Italia topper gruppa med ti poeng hver. Bulgaria er på fjerde plass.