Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Du kan være med og bestemme hvem som skal få pris

Det blir ingen vanlig idrettsgalla i år. Men det skal bli delt ut fem priser. Og du kan være med på å bestemme hvem som vinner to av de.

Korona påvirker også Idrettsgallaen i år. Det ble klart allerede i sommer. Gallaen er lørdag. Det er bare de som kan vinne en pris som skal være i salen. Og alt skjer i et TV-studio i Oslo. Det er Johan Golden som skal lede sendingen. Det er første gang han gjør det.

(Du kan se liste over de nominerte helt i bunn av saken)

– Jeg tenkte først at dette måtte være en ganske umulig utfordring. Det å feire idretten etter det året vi har hatt. Men så har jeg innsett at det har skjedd mye i 2020. Selv om de store mesterskapene har blitt avlyst. Vi trenger jo mer enn noen gang å løfte fram de store øyeblikkene i idretten. Vi trenger å heie på folkene bak dem. Nå gleder jeg meg enormt til å lede utdelingen av priser. Og jeg er minst like spent som alle andre, sier Golden.

Det skal også være underholdning. Artisten Vegard Bjørsmo skal opptre. Det skal også horngruppa Blåsemafian. Jon Niklas Rønning skal spille gitar og synge om hvordan året har vært for idretten. Det har blitt en tradisjon.

I sommer ble det bestemt at de tradisjonelle prisene til utøverne ikke blir delt ut. I stedet skal det bli delt ut fem priser. Tre av de er kjente. Det er årets forbilde, årets hederspris og årets ildsjel. De blir kåret av en jury. Men to av prisene er for prestasjoner. En for menn, og en for kvinner. Prisene er spesielle. For de skal bare deles ut for året 2020. Og begge de to som vinner blir kåret av publikum. Du kan stemme her.

– Det har vært et interessant år for toppidrett. Og det har vært store begivenheter. Der har utøvere fra Norge markert seg veldig godt. Noe av det ble gjort før ting ble stanset av korona. Men mange har også levert resultater i verdensklasse etter mars. Det sier Tore Øvrebø. Han er sjef for toppidrett i Norge og er leder av juryen. Han mener det viser at trenere og utøvere fra Norge har håndtert korona på en god måte.

Disse kan vinne pris for en prestasjon i idrett i 2020:

Årets sportsprestasjon, kvinner:

Årets sportsprestasjon, menn:

  Grace Bullen (bryting)

  Johannes Thingnes Bø (skiskyting)

  Ingrid Syrstad Engen (fotball).

  Magnus Carlsen (sjakk)*

  Hedda Hynne (friidrett)

  Hopplandslaget (VM-laget, skiflyging)

  Line Flem Høst (seiling)

  Viktor Hovland (golf)

  Håndballjentene

  Erling Braut Haaland (fotball)

  Therese Johaug (langrenn)

  Jakob Ingebrigtsen (friidrett)

  Maren Lundby (hopp)

  Aleksander Aamodt Kilde (alpint)

  Vilde Nilsen (paralangrenn)

  Johannes Høsflot Klæbo (langrenn)

  Marte Olsbu Røiseland (skiskyting)

  Jesper Saltvik Pedersen (paraalpint)

 

  Jarl Riiber (kombinert)

 

  Casper Ruud (tennis)

 

  Sander Sagosen (håndball)

 

  Anders Mol og Christian Sørum (sandvolleyball)

 

  Karsten Warholm (friidrett)