Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Dundrer gjennom ørkenen igjen

Motorsyklist Pål Anders Ullevålseter er igjen klar for sand i øynene og bitende kulde på flere tusen meters høyde. Lørdag starter Rally Dakar.

Også i år arrangeres Rally Dakar i Sør-Amerika. For første gang starter motorsyklistene med å kjøre rett inn i sanda. Det skjer etter starten i Lima i Peru.

Norske Pål Anders Ullevålseter deltar for ellevte gang. I fjor ble 44-åringen nummer 6. Han vant den siste etappen.

LES MER HER: 6. plass for Ullevålseter

I år er han opptatt av dopingtester. Ullevålseter blir selv testet fire til sju ganger årlig hjemme i Norge. Hans konkurrenter blir ikke dopingtestet før, under eller etter Rally Dakar.

– Jeg synes det er svært dårlig. Det internasjonale antidoping-byrået WADA burde kommet på banen, sier Ullevålseter til TV 2.

Han har selv sett mistenkelige ting i rittet.

– Det har vært en lege eller to for mye, for å si det sånn, sier motorsyklisten.

LES MER HER: Vil ha det tørt og tøft på tur

Denne gangen håper nordmannen å gå helt til topps i Rally Dakar.

– Jeg ble nummer 2 i 2010, så jeg vet hva som er mulig. Det er ingenting i veien for at jeg kan gå hele veien. Jeg vant siste etappe i januar som var, så godfølelsen er der, sier Ullevålseter til TV 2.

Tidligere i år fikk motorsyklisten tilbud om å kjøre for firmaet Husqvarna. Men han sa nei. Da hadde teamet rundt ham og det som skulle gjøres klart til alle løp blitt annerledes.

– Det ville i praksis betydd at jeg måtte ordnet omtrent alt bortsett fra sykkelen selv, sier han til nyhetsbyrået NTB.

Ullevålseter tenkte at ting har fungert veldig godt for ham de siste årene. Laget, sykkelen og alt har vært mer enn godt nok slik det er, mener han.

Etter starten lørdag bærer det rett sørover og inn i store sanddyner. Deltakerne må inn i ørkenen i Chile og så over Andesfjellene til Argentina. Det blir veldig kaldt. Men det er ikke nok med én passering i fjellene. Motorsyklistene må tilbake over fjellene igjen og ender rittet i Chiles hovedstad Santiago.

Motorsyklistene må holde ut i over 8.000 kilometer. Rally Dakar varer til 20. januar.