Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Edvald laget norsk sykkelfest

Onsdag ble det norsk sykkelfest i Tour de France (Frankrike rundt) for andre dag på rad. Det sørget Edvald Boasson Hagen for.

Edvald Boasson Hagen vant sin andre etappe i Tour de France (Frankrike rundt) onsdag. Det var på en etappe som gikk gjennom Alpene. Seieren kom dagen etter at han ble nummer to bak Thor Hushovd. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Dobbelt norsk

I 1987 vant Dag Otto Lauritzens seier i Luz-Ardiden i Pyreneene. Siden den ganag har ingen nordmann vunnet en etappe i Tour de France i Alpene eller Pyreneene. Det fram til i år. I årets Tour de France har både Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen sust i mål som vinnere på slike etapper.

– Jeg er ikke i tvil om at konkurransen er blitt mer rettferdig. Det går den rette veien i sykkelsporten. Dessuten kjører Thor og Edvald utmerket i fjellene, sier trener og sykkel-ekspert Atle Kvålsvoll til NTB.

LES MER HER: Boasson Hagen spurtet til seier

Det er også mye jevnere blant de som leder, enn i tidligere ritt. Doping er forhåpentligvis på vei ut.

– Tydeligvis blir det ryddet opp, sa Edvald Boasson Hagen til NTB. Det var hans strålende ferd gjennom franske og italienske alper onsdag.

– Formen er utmerket. Den er bare blitt bedre i løpet av rittet. To etappe-seirer er alle tiders. Jeg var litt skuffet over andreplassen tirsdag. Men det var vanskelig å konkurrere mot to ryttere fra laget Garmin-Cervélo. Derfor smaker denne seieren ekstra godt, sa han. Han er like fornøyd med begge etappene han har vunnet.

Boasson Hagen kjørte over fem høye fjell onsdag. Etappen var 179 kilometer lang og gikk fra Gap i Frankrike til Pinerolo i Italia.

– Jeg ble med de som syklet fra de andre tidlig i etappen. Det var takket være godt arbeid i Sky-laget. Selv om jeg gjorde jobben min i gruppen, prøvde jeg å spare krefter. Jeg ville ha noe til siste stigning, sa 24-åringen.

I siste stigning knuste Boasson Hagen konkurrentene. Han tråkket på pedalene for fullt. Det var i siste halvdel av den åtte kilometer lange stigningen opp til Cote de Pramartino.

Så kjørte fort han nedover åtte kilometer. Han kjørte alene over målstreken 40 sekunder foran nederlenderen Bauke Mollema.

– Jeg hadde bra teknikk nedover bakkene. Jeg var heldig som fikk kjøre alene, sa han.

TV-bildene var dramatiske. Men ingen ble alvorlig skadd. Det var den dagen Edvald Boasson Hagen nok en gang laget norsk sykkel-historie.

Nå har også en norsk syklist vunnet en vanskelig etappe i Alpene.