Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Eliteserien starter om en måned

Mange nordmenn har savnet å se fotballkamper. Nå skal eliteserien snart starte, etter å ha vært utsatt med to måneder. Årsaken er korona.

I år starter eliteserien i fotball 15. juni. Da skulle allerede en tredel av ligaen vært ferdig spilt. Den starter over to måneder for sent. Årsaken er korona-viruset. Nå jubler folk over at det snart kan spilles kamper igjen.

Les mer: Store deler av samfunnet åpner

Lørdag blir det klart hvem som skal spille mot hverandre, og når. Det skjer med lodd-trekning 16. mai. Det er også kjent som «fotballens festdag». Ligaen er delt i fire grupper på fire lag. Alle lagene i hver gruppe skal spille mot hverandre i to kamper.

Gruppene er delt inn slik at lagene skal ha så kort reise som mulig til kampene. Men det blir uten folk på tribunene.

Les også: Lager felles «korona-regler» for idretten

Lagene i eliteserien har hatt lov til å trene som normalt denne uka. Lagene på lavere nivå må vente. Det må også lagene i toppserien for kvinner. Planen er at lagene i eliteserien skal teste tiltakene i fire uker. Om det er vellykket med fotball for eliteserien, får flere lag spille kamper igjen.

Les videre: Dette er bra for helsa

Da får toppserien og herrelagene på nivå to begynne. Inntil videre må spillere på disse lagene holde 1 meter avstand til hverandre. Men de kan bruke den samme ballen når de trener, står det i de nye rådene for bredde-idrett. Det kan også barn og unge gjøre.