Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

En vant, en annen fikk gull

En skotte ble best i sprint under norges-mesterskapet på ski. Men norske Ola Vigen Hattestad vant likevel gull.

Ola Vigen Hattestad tok gull i sprint-konkurransen for menn. Det var i norges-mesterskap et(NM) i ski fredag. Likevel var det Andrew Musgrave fra Skottland som vant. Men han kunne ikke få gull fordi han ikke er norsk. I den siste bakken før mål gikk Musgrave fra alle de andre. Finn Hågen Krogh kom inn som nummer tre og fikk sølv. Anders Gløersen kom som nummer fire og fikk bronse.

Petter Northug sto over sprinten. Eirik Brandsdal var en som mange trodde kunne vinne. Men han har blitt syk, skriver nyhetsbyrået NTB

 I konkurransen for kvinner var Maiken Caspersen Falla best. Det var hun som vant sprinten i fjor også. Det var veldig jevnt mellom Calla og Kathrine Harsem. Harsem kom på andreplass. Heidi Weng fikk bronse. Kjente ski-løpere som Marit Bjørgen, Therese Johaug og Astrid Uhrenholdt Jacobsen var ikke med i konkurransen.

Tidligere fredag dro Eldar Rønning hjem fra ski-NM.

– NM er over for meg. Jeg er småsyk. Jeg drar hjem for å hvile. Likevel har jeg godt humør, skriver Rønning på nettstedet Twitter.

Torsdag var det konkurranse i 15 kilometer klassisk. Rønning var favoritt til å vinne, men kom på 19. plass. Han skulle egentlig gått på lørdag og søndag også. Det blir nå ikke noe av.

På lørdag er det konkurranse i skiathlon. Det er en konkurranse der løperne bytter ski. Først går de klassisk stil, så bytter de til fristil. Damene går 7,5 kilometer to ganger. Mennene går 15 kilometer to ganger.

NM var først i Molde, men har blitt flyttet til Lillehammer.

Søndag er det stafett.