Sport

Etterforsker Follo-trener

Politiet skal etterforske fotballtrener Hans-Erik Eriksen. Han skal ha tatt i mot penger fra gamblere.

Politiet skal etterforske Hans-Erik Eriksen. Det sier Oslo politidistrikt i en pressemelding.

– Han forklarte at han har mottatt penger for noe som gjaldt fotball-kamper. Og det er noe vi finner grunn til å etterforske, sier Ragnvald Brekke til VG Nett. Brekke er advokat i politiet.

Hans-Erik Eriksen er trener for fotball-laget Follo. Flere spillere fra laget er siktet i saken om kampfiksing. En spiller fra Asker er siktet i samme sak.

LES MER HER: Fire spillere siktet i kampfiksing-saken

Lørdag ble det kjent at Eriksen selv hadde tatt kontakt med politiet. Han fortalte at han ble betalt for å fikse kamper i 2005. Men at han prøvde å lure gambleren som betalte ham. Det skriver avisa Østlandets Blad, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Eriksen sa til gambleren hvordan kampene skulle ende. Men snakket aldri med spillerne på laget. Han skal ha fått mellom 10.000 kroner og 20.000 kroner for hver kamp.

Men så gikk det galt. Eriksen sa til gambleren at Follo skulle tape en kamp. I stedet vant laget. På den tiden var Eriksen trener for laget Nesodden. Han ble urolig for hva som kunne skje.

– Da var det veldig ubehagelig, for jeg var visste ikke hvilken reaksjon jeg skulle få på det. Jeg var ung og dum. Det ble i alle fall ikke snakk om den type lurerier mer, sier Eriksen.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå