Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Etterlyser flere FIFA-topper

Interpol etterlyser nå to tidligere FIFA-topper. De vil også pågripe fire andre som har jobbet i FIFA tidligere.

Skandalen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) brer om seg. Det internasjonale politiet Interpol ønsker å pågripe Jack Warner og Nicolas Leoz. Warner var tidligere visepresident i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Han er fra Trinidad og Tobago, og ble pågrepet der i forrige uke. Men så ble han fraktet ut av fengsel på grunn av helseproblemer.

Nå vil USA ha ham utlevert. Det amerikanske politiet FBI etterforsker ni FIFA-topper for juks, svindel og for å ha tatt imot penger i det skjulte for tjenester. FBI mener de ni har fått 1,1 milliard kroner i ulovlige betalinger. Det stilles også spørsmål ved om Qatar og Russland fikk verdens-mesterskapene på redelig vis.

FBI vil også ha Nicolas Leoz, som fra før er siktet i saken. Leoz er fra Paraguay og er tidligere president i det søramerikanske fotballforbundet CONMEBOL. I tillegg er fire andre som har jobbet i FIFA tidligere, også etterlyst, melder kanalen NRK. Ifølge nyhetsbyrået AFP er de fire nå ansatt i selskap som driver med reklame.

Tirsdag ble det kjent at Sepp Blatter trekker seg som president i FIFA. Ifølge amerikanske medier vil FBI etterforske Blatter.

LES MER HER: Blatter slutter - og flere vil ha makta