Sport

Europas fotballpresident slutter

Michel Platini tok imot millioner av kroner ulovlig. Nå slutter han i jobben som Europas fotballpresident.

Michel Platini har vært president for det europeiske fotballforbundet UEFA siden 2007. Men han har ikke fått lov til å jobbe på en stund.

I 2011 tok han imot 17 millioner kroner ulovlig fra Sepp Blatter. Blatter var da president for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Platini skal ha fått pengene for å gjøre tjenester for FIFA. Slike handlinger er ulovlige og kalles korrupsjon.

Til slutt ble dette oppdaget. Som straff fikk ikke Platini jobbe med fotball på åtte år. Dette syntes Platini var for strengt. Han protesterte. Da ble straffen senket til seks år. Han håpet fortsatt at straffen ble mindre. Mandag bestemte Idrettens voldsgiftsrett (CAS) at den endelige straffen blir på fire år.

Nå er Platini så skuffet at han slutter i jobben, skriver avisa VG.

– Avgjørelsen til CAS er veldig urettferdig. Straffen betyr at jeg ikke kan stille til neste presidentvalg i FIFA. Jeg trekker meg som UEFA-president. Jeg skal fortsette kampen for å vise at jeg er uskyldig i domstolen i Sveits, sier Platini. Det skriver det franske nettstedet L'Équipe.

UEFA må finne en ny president. Det er ikke sikkert når det nye valget skal holdes. Trolig vil UEFA bestemme seg for dato når de har styremøte 18. mai.

Siste utgave

På forsiden nå