Sport

Fall ødela for Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen var så sliten at falt. Og en av de største stjernene i VM var skuffet over ikke å vinne.

Jakob Ingebrigtsen er yngst av tre brødre som alle løper. 16-åringen er også den yngste utøveren i verdensmesterskapet (VM). Søndag løp han 3.000 meter hinder. Det endte med fall.

– Jeg visste at jeg kom til å tryne enten i den siste vanngrava eller over det siste hinderet. Du merker det når du skal over et én meter høyt hinder i stor fart om du kommer over eller ikke. Når du er sliten, så merker du at det er tungt, sa Ingebrigtsen til nyhetsbyrået NTB.

Ingebrigtsen var svært sliten etter løpet. Hjerterytmen hans var uryddig, han kastet opp og hadde et sår på skuldra. Det tok en time før han kunne snakke med pressen.

– Slik er det. Det er tungt å løpe 3.000 meter hinder. Jeg er imponert over at jeg kom meg over den siste vanngrava uten fall. Men så ble det et fall på det siste hinderet, og det var som forventet, sa Ingebrigtsen.

En annen nordmann konkurrerte også søndag om en plass i en finale. Amalie Iuel løp 400 meter. Hun startet bra, men klarte ikke å løpe fort nok på slutten.

– Jeg åpnet altfor hardt. Banen var veldig rask. Jeg kjente jeg ble litt for ivrig, men at jeg lå bra an. Så med 100 meter igjen, tenkte jeg «Oi, nå stivner jeg», forteller Iuel til kanalen NRK.

VM er ikke over for Iuel. Mandag konkurrerer Iuel om en plass i finalen i 400 meter hekk senere i uka.

En av VMs største stjerner løp også i helga. Usain Bolt løp sin siste 100 meter i et mesterskap. Mange hadde nok håpet at han skulle vinne, men Bolt ble nummer tre. Det var første gang på fire år at noen vant over Bolt på en 100-meter, skriver NRK.

Justin Gatlin fra USA vant VM-gullet. Christian Coleman fra USA kom på en andreplass. Usain Bolt fra Jamaica endte på en tredjeplass.

– Jeg blir aldri fornøyd med tredjeplass, men jeg gjorde mitt beste, sa Bolt til NRK.

SLÅTT: Usain Bolt (nærmest kamera) løp sin siste 100 meter i et mesterskap. Der ble han nummer tre.

SLÅTT: Usain Bolt (nærmest kamera) løp sin siste 100 meter i et mesterskap. Der ble han nummer tre.

Disse norske utøverne har konkurrert i VM så langt:

Sven Martin Skagestad, diskos: slått ut i kvalifiseringen.

Sigrid Borge, spyd: slått ut i kvalifiseringen.

Jakob Ingebrigtsen, 3000 meter hinder: falt og kom ikke videre til finalene.

Karoline Bjerkeli Grøvdal, 1500 meter: slått ut i kvalifiseringen.

Amalie Iuel, 400 meter: slått ut i kvalifiseringen.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå