Sport

Fantastisk sesong uten VM-medalje

Syklist Alexander Kristoff har hatt en strålende sesong på sykkelsetet. Men han vant ingen medaljer i VM.

Søndag var siste dag i verdens-mesterskapet (VM) i sykling. Der konkurrerte syklistene i fellesstart. Norske Alexander Kristoff har gjort det bra i år. Men det ble ingen medaljer i konkurransen. Han måtte nøye seg med å vinne spurten i hovedfeltet. Polske Michal Kwiatkowski var umulig å hente inn.

– Det var ikke så store luken opp. Men det gikk nok litt for fort foran. Da ble det ingen topplassering, dessverre, sa Kristoff til pressen etter rittet. Kristoff endte på åttendeplass i sykkel-VM.

Kristoff fikk ingen hjelp på slutten. Både Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug jobbet hardt underveis for å gi Kristoff en bra innspurt. Det klarte de. Men det var ikke nok.

– Det var ingen flere som ville kjøre da de så at jeg var der. Da måtte jeg kjøre selv fra svingen for å se om vi kunne kjøre inn noen. Jeg klarte spurten. Men det var for langt fram, sa Kristoff.

LES MER HER:Håper på rolig start i VM

Men Kristoff har gjort det bra i andre ritt. Han vant rittet Milano – Sanremo i mars i år. Han vant også to etapper i rittet Tour de France (Frankrike rundt) og Cyclassics-rittet i Hamburg i Tyskland.

VM-løypa var i Spania i Ponferrada. Kristoff sa selv før VM at løypa passet ham dårlig. Det var fordi bakkene kom for tett. Neste års løype i Canada passer bedre.

Men først skal han vinne hjemme. Til helgen gifter han seg med samboer Maren Kommedal, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Nå blir det å komme seg hjem og planlegge ferdig til bryllupet. Talen har jeg begynt på. Det er ikke så mye igjen på den, sa Kristoff.

Siste utgave

På forsiden nå