Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Får ikke hoppe i stor bakke i VM

Hoppjentene får ikke hoppe i stor bakke i VM. De hopper i stor bakke i verdens-cupen.

Maren Lundby er Norges beste kvinnelige skihopper. Hun synes det er rart at kvinnene ikke får hoppe i den store bakken i verdens-mesterskapet (VM) neste år.

Til helgen er det prøve-VM i Oberstdorf. Da hopper de i den store bakken. I verdens-cupen hopper jentene i den store bakken. Lundby synes det er rart at de kun får hoppe i den lille bakken i VM neste år.

Foreløpig står bare normal bakke, lag og en blandet lagkonkurranse på programmet for jentene. Neste år arrangeres ski-VM i Oberstdorf.

– Jeg synes det er rart at vi ikke har et fullt VM-program for jentene. Det er helt uforståelig at vi i 2021 ikke lar jentene hoppe i den store bakken under et ski-VM. Jeg klarer ikke å forstå annet enn at dette handler om penger. Altfor få har skjønt at likestilling koster penger. Det sier Clas Brede Bråthen. Bråthen er hoppsjef.

Dersom ikke jentene får hoppe i den store bakken nå, så er hopping for jenter bare et sideprosjekt. Et prosjekt som få bryr seg om. Da satses det ikke ordentlig på hopping for jenter. Det mener Christian Meyer. Meyer er landslagssjef for jentene.

Maren Lundby vant det siste verdenscup-rennet i Rasnov i Romania i helgen.

Disse norske kvinnene hopper i Oberstdorf til helgen:

Maren Lundby, Silje Opseth, Anna Odine Strøm.