Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Får kjeft etter boksejubel

Statsminister Erna Solberg gratulerte bokseren Cecilia Brækhus med seieren. Nå får hun og regjeringen kjeft.

– Pinlig, tragisk og flaut at Norges regjering er stolt over dette. Statsministeren står i ringen etterpå. Hun hyller tre minutter som ender med at motstanderen slås til blods. Det er bare pinlig, sier Per Sigurd Sørensen til avisa Dagbladet. Tidligere var han ordfører i Kristiansand for partiet Høyre.

Lørdag fikk bokseren Cecilia Brækhus bokse sin første kamp i Norge. Det har vært forbud mot proffboksing i 35 år. Kampen ble holdt i Oslo spektrum. Bare tre minutter ut i kampen var det over. Ann Sophie Mathis fra Frankrike tapte. Hun var blodig og forslått. Statsminister Erna Solberg og kulturminister Linda Hofstad Helleland satt på første rad i publikum. De jublet da Brækhus vant. Etterpå fikk Solberg se på beltene til Brækhus.

Sørensen er ikke den eneste som er imot helgas boksekamp. Leder av Kristelig Folkeparti, Knut Arild Hareide, og kommentator Sven Egil Omdal er kritiske. De synes det er feil at regjeringen støtter en slik voldelig sport. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg forstår at man kan ha ulike syn på proffboksing og boksing som sport. Men Høyre har jobbet i 25 år for at proffboksing skulle bli lovlig igjen. Det hadde vært rarere om jeg hadde vært borte fra kampen, sier Solberg til NRK.