Sport

Får ny sjanse til å vinne

Hesten Sugarlight skapte nylig store forventinger foran det viktige travløpet Elitloppet. Men resultatet skuffet. Nå får hesten en ny sjanse. Mye penger kan vinnes.

Sugarlight er norsk favoritt foran travløpet Oslo Grand Prix i dag (søndag). Tre norske hester har tidligere vunnet norsk travsports største løp. Den forrige var hesten Steinlager i 2005.

Sugarlight kostet bare 25.000 kroner å kjøpe. Den var deler av en betaling for en vedmaskin. Nå er den klar til å møte verdens beste hester på travbanen Bjerke.

– Hestene har vi slått før. Klaffer det med posisjonene og dagsformen er god, tror jeg vi vinner, sier den svenske kusken Peter Untersteiner.

Også foran Elitloppet i Sverige var Sugarlight favoritt. Men det gikk ikke så bra som mange håpet.

- Min hest fungerte perfekt, og han hadde mye krefter igjen. De skal han bruke i Oslo Grand Prix om 14 dager. Da skal vi hevne oss, sa trener og eier Fredrik Solberg til avisa VG etter løpet. Kusken var så skuffet at han ikke ville snakke med media.

Søndag får hesten altså en ny sjanse. Også de norske hestene Support Justice og Papagayo skal løpe.

Det har vært flere løp på travbanen i helgen. Det er premier for flere millioner kroner. Førstepremien i hovedløpet VG Oslo Grand Prix søndag ettermiddager er 1,5 millioner kroner.

LES MER HER: Billig hest ble storfavoritt

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå