Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Får Ødegaard starte?

Martin Ødegaard har imponert landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Høgmo har foreløpig ikke bestemt hvem som starter kampen mot Kroatia.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo ble imponert av Ødegaard på landslagssamlingen.

– Jeg synes han har vært veldig god. Han har vært stabilt god med ball. Jeg synes han bærer preg av at han har trent på veldig høyt nivå en periode, og også har hatt bra kamptrening. Det sa Høgmo til nyhetsbyrået NTB torsdag.

Ødegaard og resten av landslaget har trent sammen i Spania de siste dagene. Med Ødegaard på landslaget har laget fått mer oppmerksomhet enn på lenge. Martin Ødegaard ble taklet på treningen onsdag og trengte litt behandling. Ødegaard sier at han ikke er skadet.

Martin Ødegaard har spilt omtrent en halvtime hittil i kvalifiseringen til Europa-mesterskapet (EM) i fotball. Treningene i Spania har vært åpne for tilskuere. Mediene tror Høgmo vil bruke Martin Ødegaard mer i kampen på lørdag.

Per-Mathias Høgmo sier at landslaget ikke skal forsvare seg til poeng i kampen mot Kroatia lørdag.

Høgmo vil ikke gjøre som før innledningen av EM-kvalifiseringen i fjor. Etter dårlige resultater gikk han da bort fra 4-4-2-formasjonen og valgte 4-5-1 mot England og Italia. Det ble ingen suksess. Norge slapp inn mål, og skapte nesten ingen sjanser selv.

– Jeg tror det blir viktig å holde på det vi er gode til og har vært gode til tidligere i kvalifiseringen. Vi må ikke ha for mye respekt for motstanderne selv om de er gode, sier Martin Ødegaard til NTB.

Spillerne liker Høgmos plan om å spille angrepsfotball.

– Jeg støtter det veldig. Hvis prinsippene våre skal fungere optimalt, må vi våge å spille den fotballen vi ønsker. Hvis ikke, får vi ikke like mye ut av de spillertypene vi har i laget, sier Mats Møller Dæhli.

Jarl Torske er god på dødballer. Torske lærte laget dødballtrekket som avgjorde bortekampen mot Aserbajdsjan i november. Dødball betyr at ballen ligger i ro, som ved frispark. Forskjellige trekk kan benyttes for å lure forsvaret til motstanderne slik at en angreps-spiller står alene og kan skåre mål.

Tidligere landslagsspiller Ivar «Mini» Jacobsen er fotball-ekspert for kanalen TV 2. Han mener Martin Ødegaard fortjener å starte kampen.

– Slik som treningene har vært nå så ser det absolutt ut til at Martin starter. Sånn som han har spilt på treningene, så fortjener han å starte, sier Mini til TV 2.

LES MER HER: Ødegaard fortsatt på landslaget

LES OGSÅ: Landslaget kan by på overraskelser