Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Feiret historisk sølv

Frankrike vant VM i håndball. Men de norske guttene feiret med sølvmedaljen rundt halsen.

Norge kjempet og kjempet. Men til slutt ble Frankrike for sterke. Dermed endte det med sølv i verdens-mesterskapet (VM) i håndball for de norske guttene. Finalen ble spilt i Paris i Frankrike.

Norge klarte å spille uavgjort mot Frankrike til pause. Men etter pause klarte de ikke å holde følge. Kampen ente 33-26 til Frankrike.

Den norske spilleren Bjarte Myrhol var irritert i et kvarter. Så lyste han opp med medaljen rundt halsen.

- Jeg gikk i garderoben og var virkelig deppet. Så fikk jeg medaljen rundt halsen. Da lettet det veldig på humøret, sier Myrhol til nyhetsbyrået NTB.

Statsminister Erna Solberg gratulerte med sølvet.

– Vi møtte et lag som var bedre enn oss i dag. Men dette sølvet er en kjempeprestasjon. Håndballguttene har gledet en hel nasjon i ti dager og mer enn det. Det har vært gøy å se på, sa Erna Solberg til kanalen NRK.

Myrhol er 34 år gammel. Han har vært med i ti mesterskap. Først nå kom den gjeve medaljen.

- Det var et godt forsøk?

- Vi gir alt hva vi eier og har. Vi må innse at franskmennene var for sterke. Vi må treffe på absolutt alt skulle vi vinne over Frankrike.

Men Myrhol gleder seg til fortsettelsen.

- Jeg tror norsk håndball går en veldig lys framtid i møte. Jeg synes det er kjempegøy å få være med på det. Vi har fått verdifull erfaring. Dette betyr ekstremt mye for oss, sier Myrhol.

Spilleren mener måten Norge jobber på er årsaken til at de har gjort det så bra.

- Ydmykhet og arbeid. Det har vi klart nå.

Europa-mesterskapet neste år er i Frankrike. Dit kommer også Frankrike. Men laget har mange nye spillere. Noen av deres eldste spillere slutter på laget. Dermed kommer det nye sjanser.

Norge ble nummer fire i EM i fjor (EM).