Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Feiret seriegull med stor seier

Vålerenga er seriemester i fotball for damer. Det er første gang laget vinner gull.

I fjor ble laget nummer to i ligaen. I år ble det gull foran Rosenborg. Etter at alle de 18 kampene i ligaen var spilt, var det bare målene som skilte lagene. Begge hadde like mange poeng. Men Vålerenga skåret flere mål, og fikk færre mål mot seg.

Tre lag hadde mulighet til å vinne gull. Avaldsnes fra Rogaland, Rosenborg fra Trondheim og Vålerenga fra Oslo. Både Rosenborg og Vålerenga hadde like mange poeng før kampen. Avaldsnes hadde et poeng mindre. Rosenborg spilte mot Klepp i Rogaland. Vålerenga spilte i Oslo mot laget Arna/Bjørnar fra Bergen. Og Avaldsnes spilte mot Sandviken fra Bergen.

Avaldsnes var avhengig av at de to andre lagene tapte eller spilte uavgjort søndag. Da kunne de vinne ligaen. Men både Rosenborg og Vålerenga vant sine kamper. Avaldsnes tapte 4-0 mot Sandviken. De blir nummer tre i Toppserien.

Les også: En av dem kan bli seriemester på søndag

Rosenborg vant 2-1 mot Klepp, men det var for lite. Vålerenga vant 4-0 mot Arna/Bjørnar. Det gjør at Vålerenga ble seriemester foran Rosenborg, selv om de har like mange poeng. Vålerenga har fem mål mer enn Rosenborg. Ajara Njoya har skåret 10 av målene. Det gjør at hun blir årets toppskårer i Toppserien. Vålerenga har også to mål mindre imot.

Men Rosenborg får en belønning for å vinne 2. plass. Det gjør at de får være med i Champions League for damelag. Det er en turnering for de beste lagene i Europa. Der skal også Vålerenga delta. I år deltar Vålerenga og LSK fra Norge.

BILDER

Bildet er av fans på tribunen som feirer.

FEIRER: Det er bare lov med 200 på tribunen i Oslo som følge av korona. Men det hindret ikke at det ble feiret. FOTO: Arnfinn Storsveen / Klar Tale

Vis bildetekst