Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fem ting kan avgjøre finalen i mesterligaen

Lørdag møtes Barcelona og Juventus i finalen i mesterligaen i fotball. Her er fem store spørsmål som kan avgjøre finalen.

Lørdag avgjøres den europeiske mesterligaen (Champions League) i fotball. Finalen er mellom lagene Barcelona fra Spania og Juventus fra Italia. Kampen spilles i Berlin i Tyskland.

Fem spørsmål er viktige foran kampen. Og svarene kan avgjøre hvem som vinner.

 

1. Kan forsvaret til Juventus temme de tre superspillerne til Barcelona?

Lionel Messi, Neymar og Luis Suárez er stjernene på Barcelona. De tre har spilt seg gjennom forsvar etter forsvar denne sesongen. Til sammen har de skåret 120 mål. I semifinalen klarte forsvaret til Juventus å temme angriperne til Real Madrid. Men kan Barcelona-spissene stoppes på samme måte? Juventus må dessuten klare seg uten den skadde Giorgio Chiellini. Han regnes som en viktig spiller i lagets forsvar.

 

2. Hvem klarer å ta grep om midtbanen?

På midtbanen ledes Juventus av den erfarne spilleren Andrea Pirlo. Han har god støtte i Arturo Vidal, Claudio Marchisio og Paul Pogba. Disse spillerne er flinke nok til å konkurrere mot Barcelonas midtbane-spillere Sergio Busquets, Ivan Rakitic og Andrés Iniesta. Men klarer de det?

Kampen vises på kanalen Viasat 4. De sender fra klokka 19.

 

3. Hvem har den beste keeperen?

Gianluigi Buffon står i mål for Juventus. Han har vært med siden laget tapte mesterligafinalen i 2003. 37-åringen viser ingen tegn til å være for gammel. Han var strålende i semifinalen mot Real Madrid. I motsatt ende av banen står 14 år yngre Marc André Ter Stegen. Han har fått sjansen i alle Barcelonas cupkamper denne sesongen. Lørdag møter han et av sine store idoler, nemlig Buffon.

 

4. Kan Morata og Tevez endelig lykkes mot Barcelona?

Álvaro Morata og Carlos Tévez er spisser på Juventus. De har noe å bevise. Morata skåret aldri mot Barcelona da han tidligere spilte for Real Madrid. Og Tévez tapte for Barcelona sist han var i mesterligafinale. Da spilte han for engelske Manchester United.

 

5. Kan Juventus skåre på dødball?

Dødball er når ballen settes i gang fra å ha ligget stille. Det vil si straffespark, frispark, hjørnespark eller innkast. Barcelona er eksperter på å unngå dødball-mål. De har bare sluppet inn ett slikt mål denne sesongen. Men Juventus har mange høye og sterke spillere. Og Andrea Pirlo har svært presise innlegg. Da kan Juventus være en dødball-trussel lørdag.