Sport

Ferguson hyller Robin van Persie

Superspiss Robin van Persie sikret gullet for Manchester United mandag. Ny hylles han av manager Alex Ferguson.

Fotball-laget Manchester United jublet for gull i den engelske eliteserien Premier League mandag. Aller mest jubel fikk spissen Robin van Persie. I løpet av 33 minutter banket han inn tre mål. Han sørget for at United vant 3-0 over Aston Villa, skriver nyhetsbyrået NTB.

Etter kampen ble han hyllet av manager Alex Ferguson. Ferguson var mest imponert over mål nummer to.

– Det var århundrets mål for meg. Det var fantastisk. Det var et fantastisk skudd, sier Ferguson til BBC. Det melder nettstedet nrk.no.

Nederlandske van Persie kom til Manchester United i august 2012. Før dette spilte han for Arsenal. Han har aldri tidligere vært med på å vinne Premier League. Mandag kunne han feire gullet på Uniteds hjemmebane Old Trafford i Manchester.

– Det var herlig å få et tidlig mål. En fantastisk kveld, sa van Persie til kanalen Sky Sports, ifølge NRK.

Ferguson mener at van Persie har mye å si for laget.

– Han har hatt like stor innvirkning på laget som noen annen spiller jeg kan huske. Eric Cantona hadde en utrolig innvirkning, og jeg har vært veldig, veldig heldig som har hatt noen fantastiske spisser. Det har sannsynligvis vært ti strålende spisser i klubben, sa Ferguson, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Van Persie har scoret 24 mål i serien denne sesongen. Etter de tre målene mandag er det han som har skåret flest mål i Premier League denne sesongen.

Det er fire kamper igjen å spille i serien, men ingen kan ta igjen Manchester United. De har 84 poeng. Manchester City er på andreplass. 16 poeng skiller de to lagene.

– Vi har 84 poeng med fire kamper igjen. Det har vi aldri klart. Vi har vunnet de fleste kampene våre, spilt tre uavgjort og tapt fire. Og det målet i kveld. Det slutter seg til alle de flotte målene vi har scoret i løpet av årene, fra David Beckham og Ole Gunnar Solskjær til Eric Cantona, sa Ferguson.

Dette er 20. gang at United tar gullet i serien. Det er også det 13. gullet de tar med Ferguson som leder.

Siste utgave

På forsiden nå