Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fikk straff for fylla

Skiskytterne Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø har fått bot. Årsaken er at de drakk mye alkohol og oppførte seg dårlig.

Fredag snakket skiskytterne ut. Det var etter at de fikk bot. De fikk straff for at de oppførte seg dårlig under verdenscup-rennene i Pokljuka i Slovenia.

Skiskytterne må betale tilbake penger de har fått fra Norges Skiskytterforbund. Dette gjelder Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø.

De har også fått en skriftlig advarsel. I tillegg blir penger de skulle fått i bonus holdt tilbake. Det er inntil 100.000 kroner. Årsaken er at de drakk alkohol og tappet luft ut av flere bildekk.

– Det er mye penger. Men vi jo på en måte ta følgen av det vi har gjort. Det gjelder både når det går bra og når det går dårlig. Så det er greit, sa Svendsen til nyhetsbyrået NTB.

– Vi ber om unnskyldning og håper folk aksepterer det, sa han.

Fredag møtte skiskytterne mediene. Torsdag fikk de mye kritikk etter at saken ble kjent.

– Vi har lært at vi er voksne folk. Og når vi er ute og representerer Norge, så skal det stå i fokus. Det var en enkelt hendelse det som skjedde. Det har skjedd at vi har drukket alkohol. Det har skjedd når vi har feiret gull med champagnesprut og slikt. Men dette har aldri hendt tidligere, sa Tarjei Bø.

– Vi var på en fest som arrangørene hadde for oss. Vi drakk litt alkohol og det ble noen øl for mye. Vi gjorde noe vi i dag angrer på. Vi beklager for det norske folk og unge folk som ser opp til oss, sa Bø.