Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Finsk krangel i formel 1

To finske formel 1-førere har kranglet hele sesongen. Søndag skal de konkurrere om å bli nummer fire i verdensmesterskapet.

Finnene Valtteri Bottas og Kimi Räikkönen har vært uvenner gjennom formel 1-sesongen. Nå kan de begge komme på fjerdeplass i sammendraget. Verdensmesterskapet (VM) i formel 1 består av mange løp. De kalles «Grand Prix». Hvem av de finske sjåførene som får fjerdeplassen blir avgjort i Abu Dhabis Grand Prix.

Krangelen dem imellom gjør sesongavslutningen spennende. De øverste plassene i VM er allerede avgjort. Lewis Hamilton fra England vinner mesterskapet. Han kjører for laget Mercedes. Lagkamerat Nico Rosberg har sikret seg andreplassen. Sebastian Vettel kommer på tredjeplassen. Han kjører for Ferrari.

Mercedes har vært best denne sesongen, mens Ferrari har vært nest best.

Valtteri Bottas kjører for laget Williams. Han vil splitte Ferrari-førerne Vettel og Räikkönen på sammenlagtlista. Før siste løp er Bottas ett poeng foran landsmannen Räikkönen.

– Det er viktig for oss som lag å legge iallfall en av de raskere bilene bak oss i sammendraget. Jeg synes det ville vært hyggelig, sier Bottas.

– Det spiller ingen rolle om det er Räikkönen eller noen annen jeg kjemper med, legger han til.

Det har vært ondt blod mellom de to finnene i år. Flere ganger har de vært borti hverandre på banen. Flere ganger har resultatet vært at en av dem har måttet bryte løpet.

Räikkönen har ikke for vane å vise sine følelser. Han sier at alt han bryr seg om er muligheten for å vinne søndagens løp.

– Denne sesongen har vært middelmådig. Det har gått litt bedre enn i fjor, men jeg er fortsatt langt fra der jeg ønsker å være. Vi prøver igjen neste år, sier han

LES OGSÅ: – Schumacher gjør framskritt