Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fire fotball-spillere fra Norge kan bli med på årets lag

Det har vært et bra år for fotballspillere fra Norge. Nå er fire spillere nominert til en plass på årets lag i en stor turnering.

Erling Braut Haaland får mye ros for bra spill i turneringen Champions League (CL). Men det er også tre andre fotballspillere fra Norge som gjør det bra i CL. Det er Maren Mjelde, Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen.

Les også: Haaland nekter å la seg stoppe av noe eller noen

Nå skal folk i hele Europa stemme i kåringen. En gruppe eksperter skal også delta. Det skal være 11 menn og 11 damer på lagene.

Det er spillere fra Norge i de fleste rollene på en fotballbane. Haaland og Graham Hansen kan begge bli angreps-spillere på årets lag. Syrstad Engen kan bli en av midtbane-spillerne på laget. Og Mjelde kan bli en av de beste spillerne i forsvar. Keeper-plassen er den eneste lagdelen uten en kandidat fra Norge.

Du kan stemme på din favoritt her. Du kan også velge de 11 du mener vil bli det beste laget i turneringen forrige sesong.

Ada Hegerberg er ikke en kandidat i år. Hun har vært skadet mye av 2020. Hun har vært en av de beste spillerne i turneringen tidligere. Hun var også en kandidat til laget i fjor.