Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fire spillere fra Israel er i karantene i Norge

Norge skal spille kamp mot Israel i fotball onsdag. Men fire spillere på Israel må bli på hotellet. Årsaken er smitte med korona.

Munas Dabbur er en fotballspiller fra Israel. Han er med på landslaget, og er i Norge. Han skulle spille kamp mot Norge. Men han må se kampen fra rommet på hotellet. Han har testet positivt for korona. Han og tre andre på laget må derfor i karantene. De får ikke spille kampen mot Norge onsdag.

Dabbur spiller til vanlig for laget Hoffenheim. Det er de som har meldt fra at Dabbur er smittet. De har skrevet om det på det sosiale mediet Twitter. Klubben sier Dabbur ble testet mandag, da han var sammen med landslaget.

Landslaget til Israel kom til Norge, ifølge nyhetsbyrået NTB. De sier det er ukjent om prøven ble tatt før eller etter at landslaget kom til Norge. Det er rutine at idrettsfolk som kommer til Norge fra utlandet må teste seg på vei inn i landet. 

Nils Fisketjønn er konkurranse-direktør i Norges fotball-forbund (NFF). Han sier til NTB at fire spillere er i karantene nå.

– Det er spilleren som testet positivt. Og det er tre spillere han har vært i nærkontakt med siden han kom til Norge. Alle er i karantene. De er uaktuelle for å spille onsdagens kamp, sier han. Han sier NFF har hatt kontakt med helsemyndighetene om kampen. NFF skal ha fått beskjed om at det er trygt nok å spille kampen.

Dabbur er den andre spilleren fra Hoffenheim som er smittet. Robert Skov fra Danmark testet positivt mandag kveld. Han kan derfor ikke spille kampen mellom Sverige og Danmark.

Det er også mange andre spillere som må stå over den kampen. Tolv spillere fra begge landene blir nektet å reise til Danmark. Det er lagene de spiller for som sier nei til reisen. De frykter at spillerne blir smittet med korona på reisen. De er ekstra bekymret for korona-smitten fra mink.