Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fire spillere siktet i kampfiksing-saken

En Follo-spiller og en Asker-spiller ble pågrepet fredag. De skal avhøres om kampfiksing. Flere spillere kan bli pågrepet.

To fotballspillere ble pågrepet av politiet fredag, skriver VG Nett. En av dem spiller på laget Follo, den andre spiller på Asker.

- Tre Follo-spillere og én Asker-spiller er siktet i saken, sier Gro Smogeli i Oslo politiet. 

Den 22 år gamle Follo-spilleren ble pågrepet i Oslo. Politiet har tatt ham inn til avhør, melder kanalen TV 2.

– Det er selvsagt trist, men ikke overraskende. Politiet sa torsdag at de har mistanke mot fem til seks flere, sa Ole Bjørn Fausa til nyhetsbyrået NTB. Han er styreleder i fotball-klubben Follo.

Saken startet søndag. Da ble det kjent at flere fotballkamper undersøkes. Årsaken er at Norges Fotballforbund (NFF) mistenker kampfiksing.

LES MER HER: Mistenkes for juks med fotball-kamp

Kampfiksing vil si å sørge for et spesielt resultat i en fotballkamp. Det gjøres for at noen skal tjene penger på å vedde om resultatene. Kriminelle tar kontakt med fotballspillere for å få dem til å jukse med resultatene.

LES MER HER: Anmelder fotballspillere

Onsdag skjedde den første pågripelsen i saken. En 23 år gammel Follo-spiller ble siktet. Han ble løslatt av politiet torsdag, men er fremdeles siktet. Til sammen er nå tre spillere siktet i saken.

Tre fotballkamper etterforskes. Kampene er i første-divisjon og i andre-divisjon. Det var Norges Fotballforbund (NFF) som anmeldte saken til politiet.

De som er siktet i saken har spilt på fotballkamper. Det gjelder spesielt kampen mellom Østsiden og Follo, og kampen mellom Asker og Frigg.

Lagene Follo og Østsiden spilte kamp 24. juni. Etter 65 minutter ledet Follo kampen 3-0. Alle trodde seieren var klar. Men i siste del av kampen, fikk Østsiden plutselig inn hele fire mål.

Asker tapte 1-7 for Frigg. Det skjedde tre dager etter at Asker vant over Stabæk og slo dem ut av cupen.

Flere aviser skriver at det skal væres spilt for 120.000 kroner på kampene. Norsk Tipping skal ha bestalt ut 570.000 kroner i gevinst.

– Vi tror man bør ha en beredskap, både i Follo og Fotball-Norge. Det er mange som dette kan skje med, sier Fausa til VG Nett.

Søndag valgte NFF å avlyse kampen mellom Ull/Kisa og HamKam. Det var fordi de fryktet at kampen var fikset.

Fredag ettermiddag skal politiet snakke til pressen.