Sport

Flau over Northug

Petter Northug får kjeft av gamle langrenns-stjerner.

– Det er flaut å være norsk når man ser dette, sier Vegard Ulvang til Adresseavisen. Ulvang er en av de største stjernene Norge har hatt innen langrenn. Han reagerte sterkt på oppførselen til Petter Northug.

Northug tapte nemlig spurten mot Maxim Vylegzhanin i tremila lørdag. Dermed endte han på andreplass.
Russeren gikk rett opp på seierspallen etter løpet. Det gjorde ikke Petter Northug. Han gikk til smørebua. Han kom først til seierspallen etter at de andre hadde ventet på ham. Og da Northug til slutt stilte opp, hadde han ikke på seg start-nummer. Det bryter med reglene til Det internasjonale skiforbundet (FIS). Som straff trakk FIS en del av premiepengene til Northug. Det skriver Nettavisen.

– Jeg refset Emil Helge Svendsen for å være en dårlig taper. Det Petter gjør er like ille. Det er det verste en idrettsmann kan gjøre. Det er veldig viktig å gratulere vinneren, sier Ulvang. Han er leder i langrenns-komitéen i FIS.

LES MER HER: Northug lover bedring

Også tidligere langrenns-stjerne Thomas Alsgaard reagerer.

– Noen må ta tak og sette Northug på plass. Ledelsen i landslaget må gjøre det klart for Northug at slik oppførsel ikke er greit. Men det er ingen som tør, sa Alsgaard til NRK.

Petter Northug sier at ski-sporet var ødelagt. Og at han ville vunnet om duellen hadde vært rettferdig. Alsgaard mener at Northug selv har ansvar for å undersøke ski-sporet før løpet starter. Hadde Northug gjort det, hadde han visst at han burde ledet løpet for å rekke å velge det beste sporet.

Åge Skinstad er sjef for landslaget. Han forsvarer Northug.

– Petter Northug har ikke gjort noe feil. Det eneste som skjedde var at han gikk inn i smørebua og skiftet tøy. Ingen hadde gitt beskjed om når presse-konferansen var, sier han.

Skinstad var ikke tilstedet ved løpet. Men han sier at det ikke er ski-løperne selv som må huske startnummer. Det er arrangørene som må ordne.

Han angriper Vegard Ulvang tilbake.
– Vegard Ulvang lar seg styre av mediene. Vi gjør det som er best for Petter Northug, sier han.

Hva synes du om at Petter Northug lot de andre skiløperne vente på seierspallen? Skriv en kommentar til oss under artikkelen. Den kan komme på trykk i papirutgaven av Klar Tale.

Siste utgave

På forsiden nå