Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flest tror på Marit

Flest tror at skiløper Marit Bjørgen vil få gull i De olympiske leker (OL). Lørdag konkurrerer hun i den første av langrenns-øvelsene i OL.

Skiløper Marit Bjørgen er den utøveren folk flest har tro på i De olympiske leker (OL). Det viser en spørre-undersøkelse gjort for NTB.

– Det er veldig motiverende og hyggelig at folket har tro på meg, sier Bjørgen til NTB.

OL er i Sotsji i Russland. Lørdag klokka 11.00 legger Bjørgen ut på 15 kilometer med skibytte. Det er både klassisk og fri teknikk. Marit Bjørgen er stor favoritt til å vinne medalje. Og det norske folk har stor tro på henne.

Det er InFact som gjorde målingen 29. januar. Snaut 1.100 personer over 18 år fikk spørsmålet «Hvem av disse er Norges største gullhåp i OL?»

25,7 prosent av de spurte mener at Bjørgen vil vinne gull. 17,2 prosent tror på skiløper Therese Johaug. Færre har tro på kollega Petter Northug. 12,6 prosent mener at han kommer til å vinne gull under vinterlekene, skriver NTB.

Alpinist Aksel Lund Svindal bar det norske flagget under åpnings-seremonien fredag. Han har hatt en god sesong i alpint til nå. 10,2 prosent tror at han kan kjøre seg inn til en gullmedalje.

Lørdag er også første øvelse under OL i skiskyting. Der er norske Emil Hegle Svendsen favoritt. 9,1 prosent tror han kan skyte seg til toppen av seierspallen.

Det kan også bli medaljer i snowboard slopestyle lørdag. Snowboarderne Ståle Sandbech og Gjermund Braaten kjører i finalen. Skøyteløperen Håvard Bøkko kan også gjøre det bra på 5.000 meter for menn.

SE OVERSIKTEN OVER TV-PROGRAMMET UNDER OL HER.

Kun 8 prosent tror på Martin Johnsrud Sundby. Langrennsløperen vant konkurransen Tour de Ski i jula, og er i god form. Han konkurrerer for første gang søndag. Da er det 3 mil med skibytte for menn. De går to ganger 15 kilometer.

Skiskytter Tora Berger har ikke vært helt heldig med sesongen. Men søndag skal hun prøve seg på 7,5 kilometer sprint for kvinner. Bare 2,2 prosent tror på medalje til Berger i dette OL.

15 prosent av de spurte vet ikke hvem de tror vil vinne gull. Marit Bjørgen har sin egen favoritt som hun tror vinner gull.

– Jeg holder på Aksel Lund Svindal, sier hun.

Den norske troppen kan ta rekordmange gullmedaljer i dette OL. Det tror flere eksperter. Det beste vinter-OL for Norge så langt var i 2002 i Salt Lake City i USA. Da vant Norge 13 gull.

For fire år siden ble det ni norske gull i Vancouver i Canada. Bjørgen var med på å vinne tre av gullmedaljene. 33-åringen deltar i sitt fjerde OL. Hun har også tre sølv og en bronse fra før.

Bjørgen ble syk under OL i 2006. Det ble et dårlig mesterskap for henne.

Men nå har hun mange sjanser i fjellområdet fem mil fra Sotsji by. Hun kan komme til å delta i seks konkurranser. Formen virker å være perfekt. Bjørgen vant begge rennene i italienske Toblach sist helg.