Forbannet på dommeren

Rosenborg er videre til cupfinalen i fotball. Dommeren har skylda, sier Stabæk-spiller.

– Dommeren sender dem til cupfinalen, sier Stabæk-spiller Muhamed Keita til kanalen NRK.

Han er sint etter tapet på 3-2 mot Rosenborg i semifinalen i cupen. Nå er Rosenborg videre til finalen i Norges-mesterskapet i fotball.

Dommer i kampen var Tom Harald Hagen. Han gjorde forskjell på lagene, mener Keita.

– Først gir han dem et straffespark og så gir han dem frispark overalt på banen. Hvis han skal dømme slik, må han dømme slik begge veier, sier Keita.

Stabæk havnet tidlig bakpå i kampen, skriver nyhetsbyrået NTB. Først skåret Rosenborg i et kjapt angrep etter at dommeren reddet en corner fra Stabæk.

Etter skåringen jobbet Stabæk hardt. Det sto 1-0 ved pause. Og kort ut i annen omgang skåret Muhamed Keita. Det sto 1-1.

Så ble det dømt straffe til Stabæk, som de skåret på. 2-1 til Stabæk. Denne straffen var det få som klaget på, men den neste ble mye kritisert.

Jonas Svensson fra Rosenborg gikk i bakken da han hoppet inn i Nicolai Næss. Hagen dømte straffe igjen. Og Rosenborg skåret.

Ved slutt sto det dermed 2-2, og det ble ekstraomganger. Der skåret innbytter Matthías Vilhjálmsson fra Rosenborg.

Også NRKs ekspert mener den siste straffen kan diskuteres.

– Den ser billig ut, sa fotballeksperten Lise Klaveness.

LES MER HER: Molde møter Ajax, Celtic og Fenerbaçhe

LES MER HER: Odd og Rosenborg videre i europaligaen