Sport

Forberedt på fengsel

Petter Northug innrømmer at han drakk alkohol til like før ulykken skjedde natt til søndag. Han er forberedt på fengselstraff.

Petter Northug sier han var svært beruset da han kjørte bil natt til søndag. Og at han er forberedt på å gå i fengsel.
– Jeg skal ta straffen min. Dersom det innebærer fengsel, så er det klart at jeg skal gjøre det, sier han til kanalen TV 2.

LES MER HER: Northug kjørte i alkoholrus

Mandag snakket han for første gang om ulykken med aviser og TV-kanaler. Northug forteller at han drakk alkohol før han dro til byen lørdag.
– Så drakk vi på byen og da vi kom hjem. Jeg var så beruset at jeg ikke klarte å tenke fornuftig, innrømmer han.

Ulykken skjedde rundt 5.30 søndag morgen. Til Adresseavisen sier Northug at han drakk alkohol nesten helt fram til dette.
28 år gamle Northug sier at han var så beruset at han ikke klarte å la bilnøklene ligge hjemme. Rett etterpå krasjet han. Han fikk panikk og rømte fra stedet, forteller han til nettavisa vg.no. Northugs kamerat ble igjen i bilen.

Det tok bare et par minutter før politiet kom til huset hans. De tok ham med til politistasjonen. Først husket han ikke hva som hadde skjedd, men etter hvert fikk han forklart seg.

Northug sier at det var tøft å møte foreldrene sine etter ulykken.

– Jeg føler jeg har skuffet meg selv aller mest, absolutt. Så tenker jeg på nærmeste familie og de som står meg nærmest. Og så har jeg de som jobber sammen med meg, sponsorer og de som har støttet meg. Det er ikke holdninger jeg vil stå for, sier han til vg.no.

Northug sier at han vil fortsette med idrett.
– Det er dette som har vært livet mitt. Det er dette jeg vil fortsette med. Dette er en vekker, og jeg ønsker å komme tilbake og gjøre det som skal til, sier han.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå