Sport

Første kvinne som dømmer

Søndag gjør Bibiana Steinhaus noe ingen har gjort tidligere. Hun dømmer en fotballkamp på øverste nivå i Tyskland.

Bibiana Steinhaus er 38 år gammel. Søndag dømmer hun en kamp på øverste nivå i tysk fotball. Kampen spilles mellom Hertha Berlin og Werder Bremen. Steinhaus er første kvinnelige dommer i en av Europas store ligaer.

– Selvsagt gleder jeg meg til min første kamp i 1. Bundesliga. Men det er opp til andre å avgjøre om dette er historisk, sier Steinhaus til Hertha Berlins nettsted.

– På den ene side er det bare en ny fotballkamp som jeg skal prøve å dømme godt. Samtidig er jeg den første kvinne som dømmer i 1. Bundesliga. Dermed er det ikke hvilken som helst kamp, særlig ikke for publikum, sier hun.

Hertha Berlin markerer det ved å legge ut billetter til halv pris for kvinner, skriver nyhetsbyrået NTB.

– I Berlin har kvinner alltid vært med på å forme framtiden. Dette var på tide meldte klubben på nettstedet Twitter.

Alexander Nouri er trener for Werder Bremen. Han synes det er bra at Steinhaus får dømme kampen.

– Hun har gjort seg fortjent til dette gjennom god dømming. Det handler om prestasjoner, uansett om man er mann eller kvinne. Jeg har stor respekt for det hun har gjort. Jeg synes det er flott at hun skal dømme søndagens kamp, sier han.

Steinhaus har dømt flere viktige kamper for kvinner. Blant annet finalen i verdensmesterskapet i 2011, finalen i De olympiske leker i 2012 og mesterliga-finalen i år. I ti år har hun dømt i 2. Bundesliga for menn. Nå flyttes hun og hennes fire mannlige assistenter opp til øverste nivå i tysk fotball, 1. Bundesliga.

Siste utgave

På forsiden nå