Sport

Fortsatt håp om Norway Cup

Arrangøren av Norway Cup vil vente så lenge som mulig med å avlyse turneringen.

I fjor ble Norway Cup avlyst allerede 25. april. I år vil arrangøren vente på myndighetens plan før de bestemmer seg.

– Vi venter på den nasjonale planen for gjenåpning, og de lokale planene i Oslo. Det var jo Oslo som avlyste Holmenkollen i år, og ikke de nasjonale myndighetene. Det sier Pål Trælvik. Han er generalsekretær i Norway Cup.

Det er ventet at videre plan for gjenåpningen kommer andre uke i mai.

Det er allerede bestemt at årets Norway Cup ikke kan spilles som en internasjonal turnering. Men arrangøren har håp om en nasjonal cup. De har også tenkt på smittevern.

I Norway Cup handler det om mer enn å spille fotballkamper. Lagene skal både spise, sove og leve sammen en hel uke.

– Vi har planlagt at lagene får spise sammen etter kamp. Da får de ferdige porsjoner. Så vil det bli desinfisert mellom hver gruppe som spiser, sier Trælvik.

Det er usikkert om lagene kan sove i sovesaler. Derfor har de planlagt for flere forskjellige muligheter.

Trælvik sier at de må bruke 5,5 millioner kroner på ekstra tiltak for smittevern. Dette vil bli dekket. Men det er fortsatt usikkert om alt frivillig arbeid vil bli dekket.

I fjor fikk Norway Cup tilbake 70 prosent av utgiftene de hadde. Resten måtte de dekke selv. da gikk de i underskudd.

1700 medlemmer i Bækkelaget Sportsklubb jobber frivillig for turneringen. Trælvik mener at de frivillige må belønnes. Han tror at Kultur-departementet har skjønt viktigheten av alt arbeidet medlemmene gjør frivillig.

Norway Cup ble arrangert for første gang i 1972. Da var 420 lag og 8400 spillere med. Turneringen har blitt avholdt hvert år siden da. Bare med unntak i 1976. Da arrangerte klubben i stedet Oslo Cup i håndball.

Gothia Cup i Sverige er allerede avlyst. Dana Cup i Danmark har fortsatt plan om å arrangere.

– Det er viktig at vi holder håpet oppe. Etter avlysning i fjor har mange lag rundt om i Norge bedt om at vi ikke må avlyse også i år. Dette er viktig for å hindre at folk slutter i klubbene, sier Trælvik.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå