Fortsatt sjanser for medalje

Søndag avsluttes OL. Håndball-jentene og Andreas Thorkildsen kan fortsatt ta medalje for Norge.

Torsdag kom enda en nedtur i De olympiske leker (OL). Da klarte ikke høydehopperen Tonje Angelsen å komme videre til finalene. Fordi hun tok sølv i Europa-mesterskapet (EM) i juni, håpet mange at hun skulle ta OL-medalje.

Foreløpig har Norge bare vunnet tre medaljer i OL. Syklisten Alexander Kristoff har vunnet bronse. Fekteren Bartosz Piasecki har vunnet sølv. Padleren Eirik Verås Larsen vant gull onsdag.

LES MER HER: Endelig OL-gull til Norge

Før OL sa flere at Norge ville ta ti medaljer i OL. De mente at Norge ville komme på 25.plass på lista over hvilke land som har flest medaljer. Det spådde tyske statistikk-forskere. Torsdag lå Norge på delt 35.-plass på lista.

Men vi har fortsatt noen sjanser igjen.

Mange er skuffet over måten håndballjentene har spilt på i OL. Men håpet er fortsatt at de skal klare å vinne gull. Kl. 18.00 torsdag starter semifinalen i håndball for kvinner. Kampen sendes på TV-kanalen NRK1.

Norge spiller mot Sør-Korea. Det skjedde også i OL i Beijing for fire år siden. Da vant Norge så vidt, og gikk videre til finalen mot Russland.

Vinneren av semifinalen skal spille finale mot enten Spania eller Montenegro. De to landene spiller sin semifinale kl. 20.30 torsdag kveld.

Dersom Norge taper i semifinalen, kan de fortsatt ta bronse. Da må de i så fall vinne i bronsefinalen mot taperen fra den andre semifinalen.

LES MER HER: Kari ble redningen for håndball-jentene

Spydkasteren Andreas Thorkildsen gikk videre til finalen onsdag. Han vant gull i OL i Beijing for fire år siden. Men det siste året har han ikke vært i så god form. Onsdag kastet han likevel et andrekast på 84,47 meter. Det var det nest lengste kastet i OL, skriver VG Nett.

– Det var utrolig deilig å få det til, sa Thorkildsen.

Han kaster i finalen lørdag.

Nrk.no tror også at Gunn-Rita Dahle Flesjå kan ta medalje. Hun sykler terrengritt lørdag. Også Trond Nymark kan ha sjanse for medalje i kappgang lørdag. Ellers deltar Amund Gismervik i stup fredag. Søndag deltar Urige Buta i maraton.