Sport
Bilde 1 av 3

Fotball-dronningen har flere mål enn spilte kamper

Ada Hegerberg scoret tre mål i finalen i mesterligaen. Dermed har hun flere mål enn antall kamper hun har spilt.

Den norske fotballspilleren Ada Hegerberg har scoret 255 mål på 254 kamper. Lørdag kom tre mål på rappen da hun og den franske klubben Lyon vant mesterligaen. Finalen var mot den spanske klubben Barcelona.

Dermed har fotball-dronningen flere scoringer enn spilte kamper i sin karriere som seniorspiller. Det melder statistikk-byrået Squawka.

Denne sesongen har hun 31 mål på 26 kamper. Ikke rart at det var Hegerberg som bar pokalen inn i rommet. Det var da Lyon natt til søndag kom til hjembyen for å fortsette feiringen. Hun er tidligere kåret til verdens beste fotballspiller.

Den norske 23-åringen ble den store finalehelten. Det er til tross for at hun var syk i dagene før finalen. Det røpet hun til avisa VG.

– Jeg fikk influensa. Typisk å få det på slutten av sesongen. Det var ikke til å unngå, men det påvirket ikke mye, sa hun til VG etter kampen lørdag. Det var hennes fjerde seier i mesterligaen på like mange år.

Kampen avsluttet sesongen for Hegerbergs klubb Lyon. Flere lagvenninner skal i spille i verdens-mesterskapet (VM) i sommer. Men 23 år gamle Hegerberg er ikke med i Norges tropp. Hun har ikke spilt på landslaget siden 2017. Da gjorde Norge det dårlig i europa-mesterskapet (EM). Så langt har hun ikke angret på det.

– Jeg savner å spille for landet mitt, men ikke forbundet mitt. Eller forbundet deres, sa Hegerberg til VG. Så ville hun ikke si noe mer om det temaet.

Hun har vært i konflikt med Norges Fotballforbund (NFF). Likevel gratulerte forbundet henne etter mesterliga-finalen.

– Mye er sagt om at hun per i dag ikke spiller for Norge. Vi skulle ønske det var annerledes. Men jeg er likevel stolt av at Ada er fra Norge. Hun setter norsk fotball på kartet internasjonal med sine prestasjoner. De aller hjerteligste gratulasjoner til Ada, sa Lise Klaveness til nettstedet fotball.no. Hun er elitedirektør i NFF.

Siste utgave

På forsiden nå