Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fotball-spillere streiker

Det blir ingen kamper i eliteserien til helgen. 95 fotball-spillere streiker.

Spiller-organisasjonen NISO og arbeidsgiverne i NHO Idrett ble ikke enige. De snakket om hva slags kontrakter og avtaler fotball-spillerne skulle ha. Fredag morgen ble det streik.

Fredag formiddag bestemte Norges fotballforbund at det ikke blir noen kamper på søndag og mandag. Først mandag bestemmer de når kampene i 9. runde av eliteserien spilles istedet.

NISO sier at spillerne ønsket å kunne velge utstyr selv. Blant annet ville de velge hvilke sko og keeperhansker de kunne bruke. I dag kan ikke spillere bytte hvis de ikke er fornøyd. NISO ville også at det skulle være vanskeligere å si opp kontrakten til fotball-spillerne.

– Partene var uenige på de fleste punkter. Vi følte at det var liten vilje fra motparten til å finne en løsning, sier Joachim Walltin til NRK. Han er leder i NISO.

Bjørn Tangnes er daglig leder i NHO idrett. Han sier til nettavisa dagbladet.no at klubbene har avtaler med firmaer som lager utstyr. De får betalt for at spillerne skal bruke sko av et visst merke. Klubbene kan miste penger hvis spillerne skal velge fritt.

Spillere i ni klubber streiker. Det er bare én kamp hvor ingen av lagene er tatt ut i streik, ifølge Walltin.

De som går til streik, er spillere i klubbene Brann, Fredrikstad, Molde, Sogndal, Start, Tromsø, Viking, Vålerenga og Aalesund.

Også i 2002 streiket fotball-spillerne. Da ble én fotball-runde avlyst.